Régió

24 óra a sérült gyerekekért

Szenc | Csütörtökön a szenci Nefelejcs otthonnak is adakozhatunk a 24 óra egy jó országért adománygyűjtési akció keretében. Idén is a sérült gyerekek és fiatalok rehabilitációjára gyűjtenek.
Bartalos Éva

2019. augusztus 21. 16:38

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

Csütörtökön kerül sor a 24 ós online gyűjtésre. Popálený Ildikó az otthon igazgatója közölte, hogy idén már negyedszer vesznek részt a gyűjtésben, amely a Pontis alapítvány egyik legnagyobb akciója.

A pályázatnak köszönhetően a Nefelejcs-tagok terápiákon vehetnek részt speciális szakemberek vezetésével” - közölte az igazgató. Az adakozók a dobrakrajina.sk oldalon kereshetik ki az otthon projektjét, majd a támogatom gombra kattintva küldhetik el felajánlásukat.

Popálený Ildikó elmondta, az elért eredményekkel bizonyítják, hogy mennyire hasznosak a hasonló programok, amelyeket az otthon ötven lakójának szerveznek. „A tagjaink többségének mi vagyunk az egyetlen közösség, ahova járhatnak. A sérült gyerekek és fiatalok szociális rehabilitációja, speciális nevelése, oktatása és mozgásterápiája időigényes folyamat, amelyet kár siettetni” - folytatta az igazgató hozzátéve, hogy a szakemberek keresik a lehetőségeket és a szülőkkel együttműködve igyekeznek fejleszteni a gyerekek. Tíz eurós felajánlásból két terápiát tudnak finanszírozni. Az otthonban különböző terápiákkal igyekeznek javítani a sérült páciensek állapotán, egyebek mellett zeneterápiát, arteterápiát is alkalmaznak, foglalkozásokkal, szakemberek vezetésével végzett kreatív tevékenységekkel színesítik a gyerekek és fiatalok napjait.

„Célunk, hogy elég időt és helyet teremtsünk az egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiataloknak, neveljük, oktassuk őket, növeljük a kreativitásukat, fejlesszük a kommunikációs és individuális képességeiket” - olvasható az adománygyűjtő program honlapján. A foglalkozásoknak köszönhetően bővíthetik a páciensek jelentősen korlátozott életterét.

Az egyéni adományokon kívül további 300 eurót szerezhet az otthon a Pontis alapítványtól, ha a szenci szervezet kapja a legtöbb egyéni felajánlást. “Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy közös erővel ismét megmutassuk, mire vagyunk képesek egy jó ügy érdekében, milyen erővel tudjuk támogatni a sokszor nagyon súlyos sérüléssel küszködő gyerekeket és fiatalokat a Szenci járásban” - jegyezte meg Popálený Ildikó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Az AB elnöke felszólította a képviselőket, hogy válasszák meg a jelölteket

Már a szlovákiai pékek is megemelnék az áraikat

Ákos koncert és DAC mérkőzés a Csallóközi vásárban

Színes koncertkínálat a fővárosban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?