Régió

24 óra a sérült gyerekekért

Szenc | Csütörtökön a szenci Nefelejcs otthonnak is adakozhatunk a 24 óra egy jó országért adománygyűjtési akció keretében. Idén is a sérült gyerekek és fiatalok rehabilitációjára gyűjtenek.
Bartalos Éva

2019. augusztus 21. 16:38

sérült gyerekek
A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

Csütörtökön kerül sor a 24 ós online gyűjtésre. Popálený Ildikó az otthon igazgatója közölte, hogy idén már negyedszer vesznek részt a gyűjtésben, amely a Pontis alapítvány egyik legnagyobb akciója.

A pályázatnak köszönhetően a Nefelejcs-tagok terápiákon vehetnek részt speciális szakemberek vezetésével” - közölte az igazgató. Az adakozók a dobrakrajina.sk oldalon kereshetik ki az otthon projektjét, majd a támogatom gombra kattintva küldhetik el felajánlásukat.

Popálený Ildikó elmondta, az elért eredményekkel bizonyítják, hogy mennyire hasznosak a hasonló programok, amelyeket az otthon ötven lakójának szerveznek. „A tagjaink többségének mi vagyunk az egyetlen közösség, ahova járhatnak. A sérült gyerekek és fiatalok szociális rehabilitációja, speciális nevelése, oktatása és mozgásterápiája időigényes folyamat, amelyet kár siettetni” - folytatta az igazgató hozzátéve, hogy a szakemberek keresik a lehetőségeket és a szülőkkel együttműködve igyekeznek fejleszteni a gyerekek. Tíz eurós felajánlásból két terápiát tudnak finanszírozni. Az otthonban különböző terápiákkal igyekeznek javítani a sérült páciensek állapotán, egyebek mellett zeneterápiát, arteterápiát is alkalmaznak, foglalkozásokkal, szakemberek vezetésével végzett kreatív tevékenységekkel színesítik a gyerekek és fiatalok napjait.

„Célunk, hogy elég időt és helyet teremtsünk az egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiataloknak, neveljük, oktassuk őket, növeljük a kreativitásukat, fejlesszük a kommunikációs és individuális képességeiket” - olvasható az adománygyűjtő program honlapján. A foglalkozásoknak köszönhetően bővíthetik a páciensek jelentősen korlátozott életterét.

Az egyéni adományokon kívül további 300 eurót szerezhet az otthon a Pontis alapítványtól, ha a szenci szervezet kapja a legtöbb egyéni felajánlást. “Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy közös erővel ismét megmutassuk, mire vagyunk képesek egy jó ügy érdekében, milyen erővel tudjuk támogatni a sokszor nagyon súlyos sérüléssel küszködő gyerekeket és fiatalokat a Szenci járásban” - jegyezte meg Popálený Ildikó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

650 euró lehet a minimálbér

Támogatták a brexitmegállapodást a tagországok vezetői az EU-csúcson

Újra tárgyaltak az összefogásról

Haščák: Legyen minden nyilvános!

Látványosan emelkedik a minimálnyugdíj összege

VIDEÓ: Az átkelőhelyen gázoltak halálra egy idős férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!