2020-ban nyithatnák meg a krasznahorkai vár alsó részét

<p>Az öt évvel ezelőtt leégett krasznahorkai várba látogatott pénteken Rigó Konrád kulturális államtitkár és Gál Gábor, a Híd parlamenti frakcióvezetője, hogy személyesen ellenőrizzék, hogyan halad a felújítás.</p>

Rigó megerősítette, a vár alsó részének megnyitását 2020-ra tervezik.

„Fokozatosan nyitjuk meg a vármúzeumot. Még rengeteg munka van hátra, de azt sajnos nem lehet tudni, pontosan mennyibe fog kerülni a rekonstrukció” – nyilatkozta Rigó. „Az ország egyik legfontosabb nemzeti műemlékéről van szó, az átfogó felújítás akár tíz évig is eltarthat. Ezt a szakemberek jól tudják. Persze megértjük, hogy a helyiek türelmetlenek, de ennyi időre mindenképp szükség lesz” – magyarázta az államtitkár. Bollo Péter, Krasznahorkaváralja polgármestere közölte, a helyi lakosok és a vállalkozók nem tehetnek egyebet, mint várnak, de azért próbálják sürgetni a munkát. „Szeretném azt hinni, hogy a kormány mindent megtesz, de sokszor éppen a törvények gátolják az előrehaladást. A közbeszerzések körüli bürokrácia például nagyon megnehezíti a folyamatot” – magyarázta a polgármester. „Néhány hónappal ezelőtt egy figyelemfelkeltő megmozdulással sikerült nyomást gyakorolni az illetékesekre. Vannak még hasonló terveink, de erről most nem mondanék többet” – közölte Bollo. „Nekünk, politikusoknak az a dolgunk, hogy megteremtsük a munka szakmai hátterét, illetve az, hogy meglegyen a szükséges pénz” – tette hozzá Gál Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?