Régió

15 hellyel bővült a felújított füleki óvoda

Fülek | Összesen 15 gyerekkel több járhat mostantól a losonci járásbeli Füleken található, Štúr utcai óvodába, a helyi önkormányzat ugyanis 726 000 euróból felújíttatta. A 2013-as, beázás miatti részleges felújítást leszámítva ez volt az első teljes felújítás az épület 1979-es felépítése óta.
TASR

2019. február 19. 07:54

- TASR-felvétel

„Hőszigetelték az épületet és a tetőt, kicserélték az ablakokat, befalaztak egy nagy erkélyt az emeleten, felújították az illemhelyiségeket és a mosdókat. A hozzáépített résznek köszönhetően 15 hellyel bővült az épület kapacitása“ – magyarázta Agócs Attila, a város polgármestere, aki szerint az építkezés nemcsak tágasabbá, hanem energiatakarékosabbá is tette az épületet.

Az építkezéshez szükséges pénzt öt forrásból gyűjtötték össze. „A legnagyobb összeget, 428 000 eurót, az Integrált Regionális Operatív Program keretén belül kaptuk. A kormány a tavalyi füleki kihelyezett ülésén 57 000 euró értékű speciális támogatást ítélt meg a városnak. Ezen kívül saját forrásból és hitelből gazdálkodtunk. A Filbyt helyi lakásépítő társaság is sokat segített, ők saját forrásból felújították a kazánházat“ – sorolta a polgármester.

 

2019. február 15. 13:00

Újabb füleki torna a sikeren felbuzdulva

A polgármester azt is elmondta, hogy a város már hosszabb ideje küzd a helyszűkével az óvodákban. „Nagyjából 40 hely kellett volna, másrészt azonban ezeknek az óvodáknak az épületei is olyan romos állapotban voltak, hogy évekig készültünk rá, míg fel tudtuk újítani őket“ – magyarázta Agócs, hozzátéve, hogy a másik, Daxner utcai óvodában már megnőtt a férőhelyek száma, 20 hellyel.

Kecskeméti Ilona óvodaigazgató elmondása szerint az előkészületek már 2018 májusában megkezdődtek, amikor az óvodának ideiglenesen egy másik helyre kellett költöznie. „Már évek óta vártunk erre a felújításra. Az óvoda kívül-belül megújult“ – mondta, hozzátéve, hogy az udvarra, amely a téli hideg miatt hozzáférhetetlen volt, még nagy munkák várnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?