Elkezdődött a dunai határhíd kivitelezése Dunakiliti és Doborgaz között

duna-hid
Dunakiliti |

A munkaterület átadását követően az előkészítő munkálatokkal megkezdődött a Dunakiliti és Doborgaz közötti gyalogos és kerékpáros Duna-híd kivitelezése. Magyarországon kormánydöntés született, a projekt összköltségéhez szükséges többletforrást a magyar költségvetés is biztosítja, és Szlovákiában is lezárult a kivitelezésére és a kiviteli terv készítésére vonatkozó közbeszerzés.

Évek óta küszködött a határhíd kivitelezésének elindításával a két ország, amelyre uniós pályázati forrást kaptak: az államközi szerződés 2019 májusában lépett hatályba, a beruházásra az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85 százalékos társfinanszírozását nyerték el (az eredeti költségvetés 10 millió 429 ezer euróról szólt, melyből 8,86 millió euró a brüsszeli forrás).

Tavaly nyárra hiába választották ki már korábban a projekt magyarországi közbeszerzésének nyertesét, mivel a szlovákiai oldalon nem hirdettek győztest, az ott sem lépett hatályba. Új közbeszerzést készítenek elő a magyarországi oldalon is, ráadásul a beruházás plusz költségei ott is jelentkeznek – válaszolta az Új Szónak 2022 júliusában az azóta megszüntetett magyarországi Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ugyanekkor jóváhagyta a szlovák kormány a kis-csallóközi Doborgaz és Dunakiliti közötti dunai kerékpáros és gyalogos híd társfinanszírozását. Az építőipari áremelkedés veszélyeztette a nemzetközi hídépítési projekt megvalósítását, de a szlovák kormány beleegyezett, hogy a beruházás költségét 2,3 millió euróval növeli. A magyarországi oldalon azonban akkor még nem volt döntés a többletforrások biztosításáról. Tavaly novemberre kiderült, hogy a jobb parti megközelítő út és ártéri híd kivitelezője az A-Híd Építő Zrt. lesz.

Év végén azonban felpörögtek az események – ez derült ki a NIF helyét átvevő Építési és Közlekedési Minisztériumnak küldött kérdéseinkre adott válaszokból.

„A szlovák közbeszerzési törvény szerint lezárult a Dunakiliti-Doborgaz szlovák-magyar mederhíd kivitelezésére és a kiviteli terv készítésére vonatkozó közbeszerzés. A szerződés teljes körű aláírására 2022. december 29-én került sor. A vállalkozási szerződést 2023. január 25-én tették közzé a Szerződések Központi Nyilvántartásának Hivatalában, és a következő napon hatályba lépett” – jelezték.

„A jobb parti megközelítő út és ártéri híd kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződést 2022. november 4-én írták alá, de hatályba lépése a közös mederhíd kivitelezési szerződés hatályba lépéséhez és a teljes pénzügyi fedezet rendelkezésre állásához volt kötve. Miután ezek teljesültek, a magyar oldali megközelítő út és az ártéri híd vállalkozási szerződése 2023. február 10-én hatályba lépett” – válaszolt kérdésünkre a szaktárca.

Az Új Szó a napokban járt magyarországi oldalon a híd tervezett helyén, ahol fakitermelési munkák zajlottak. A mederhídnál a csallóközi munkaterület átadása 2023. január 30-án megtörtént, a szigetközi munkaterület átadása pedig 2023. február 14-én. A magyar kormány tavaly decemberi határozatának értelmében a projekt összköltségéhez szükséges többletforrást a hazai költségvetés biztosítja.

„A szigetközi létesítményekre kiviteli tervvel rendelkezünk. A munkaterület február 14-i átadását követően megkezdődhetnek az előkészítő munkálatok (fakitermelés, bozótirtás, lőszermentesítés), a további kivitelezés pedig a munkakezdési engedélyek rendelkezésre állása esetén kezdődhet. A mederhídnál engedélyezési tervvel is rendelkezünk: itt a kivitelező feladata a kiviteli terv elkészítése, de lehetőség van szakaszos engedélyeztetésre is. A csallóközi oldalon jelenleg előkészítő munkálatok (fakitermelés, bozótirtás) zajlanak” – válaszolta lapunk kérdésére a minisztérium.

Érdekes

A létesítmény magyar oldali műtárgyai:

  • Jobb parti gyalogos és kerékpáros út a duzzasztómű és a híd között 505,76 m hosszban
  • Doborgaz és Dunakiliti közötti 5 nyílású gyalogos és kerékpáros jobb parti Duna-ártéri híd

 

A létesítmény fő – az államhatárt átívelő – műtárgya: 250,25 m hosszú, 3 nyílású Doborgaz és Dunakiliti közötti gyalogos és kerékpáros Duna-meder híd.

Érdekes

A létesítmény szlovák oldali műtárgyai:

  • Bal parti gyalogos és kerékpáros út
  • Gyalogos és kerékpáros út a töltésen
  • Doborgaz és Dunakiliti közötti gyalogos és kerékpáros bal parti Duna-ártéri híd
  • Gyalogos és kerékpáros híd a doborgazi kis vízierőműnél
  • Támfal a doborgazi kis vízierőműnél
  • Kerítés a doborgazi kis vízierőműnél.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?