PR CIKKEK

Siker volt a második Tour de Kukkonia

Dunaszerdahely | Vasárnap a bringásoké volt a főszerep a Csallóközben. A Tour de Kukkonia kerékpárversenyen négyszázhetven kerékpáros rajtolt el a MOL Arénától.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 19. 12:46

A kerékpárosok három kategóriában nevezhettek a versenyre. A Tour de Kukkonia keretében a profi biciklisek bejárhatták a fél Csallóközt, 80 kilométeres távot kellett teljesíteniük. A Tour de Kukkonia Easy a hobbikerékpárosoknak szólt, 36 kilométert tekertek le Dunaszerdahelytől Bősig és vissza. A Kukkonia Family családi bringatúrán 6 kilométeres távot tettek meg a résztvevők. „Élvezet végig tekerni ezen a tájon. Az időjárás is tökéletes volt.” – mondta András, aki Nagyfödémesről érkezett. Nemcsak a táj, hanem az útvonalak és a távok is elnyerték a versenyzők tetszését, de a családok is kellemesen szórakoztak. „Először vagyunk itt gyerkőceinkkel, és nagyon tetszett a rendezvény, legnagyobb élmény a közös kivonulás volt, itt 470 biciklis tekert együtt a MOL Arénától a Pozsonyi útra, itt volt a repülőrajt” – mondta az egyik dunaszerdahelyi anyuka. A gyerekeknek a Hegeshow Guinness Recorder biciklis akrobata showja tetszett a legjobban. A kicsik különböző versenyszámokban mérhették össze tudásukat, a legügyesebbek jutalmat is kaptak.

kukkonia

kukkonia

kukkonia

A 80 km szakasz abszolút győztese illetve a leggyorsabb dunaszerdahelyi Maursky Peter lett, aki 1: 53:03 idő alatt ért célba. Csicsó Dóra pedig 2:08:01-el lett a leggyorsabb női versenyző, egyúttal ő a leggyorsabb a Dunaszerdahelyi járásban a 80 km-es távon. A férfiak 60 év feletti kategóriában 72 éves Palkovič Rastislav lett a második.  „Mindenkinek ajánlom a sportolást, a biciklizést, ebben a korban is aktív vagyok, simán legyőzöm a 60 éves korosztályt!  – vélekedett Polakovič. A verseny legidősebb versenyzője 82 éves volt a legfiatalabb pedig  9 hónapos.  „Köszönjük a támogatást a szponzoroknak, és a több mint hatvan önkéntesnek valamint a rendőrségnek a segítséget – mondta Molnár Anna a rendezvény egyik szervezője.

kukkonia

kukkonia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kalmár kisfiának ajánlotta álomgólját Vida Kristopher

Danko elszabadult, és mindenkit kiosztott

VIDEÓ: Gombos volt a nyerőember, élő adásban nyakon öntötték az ünneplő társak

Párkány: sportnap kerékpártúrákkal és barangolással a Burda-hegységben

Vonat gázolt halálra egy 58 éves férfit

A vers mint szellemi kihívás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?