PR CIKKEK

Dél-Szlovákiában is egyre nagyobb teret hódítanak a fotovoltaikus napelemes rendszerek

A fotovoltaikus panelek képesek a napfényből elektromos energiát előállítani, amely nem csupán fedezheti a háztartás villamosenergia-szükségleteit, de többek között a villányszámlán is spórolhatunk a többletenergia révén. Sokunk számára ennek ellenére is riasztó lehet az egyszeri befektetés nagysága, és a különböző szolgáltatóktól származó ajánlatok között is könnyen elveszhetünk. Mire érdemes odafigyelni az ajánlatkérés során, s miként bukkanhatunk rá a megfelelő fotovoltaikus szolgáltatóra?
ÚJ SZÓ ONLINE

2021. április 8. 09:13

zse
Forrás: ZSE

A minőségi napelemes rendszer hatékony teljesítményoptimalizálókkal rendelkezik

A fotovoltaikus rendszer maximális teljesítőképessége bizonyos tényezők hatására csökkenhet, ezért mindenképp érdemes odafigyelni az apróbb részletekre is. Ilyen tényező lehet például egy fa árnyékának mértéke, a lehullott hó vagy falevelek mennyisége, esetleg más szennyeződés a paneleken. A fotovoltaikus panelek hagyományos összekötése során egy gyengébb hatásfokú panel az összes többi panel teljesítményét is csökkenti. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amennyiben az egyik panel teljesítménye 50%-ra lecsökken, az összes többi panel is csupán 50%-os teljesítményre lesz képes. A  napelemes rendszer így nem termel annyi energiát, mint amennyit eredetileg tudna.

A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) által kínált napelemes panelek hatékony teljesítményoptimalizálókkal maximális energiatermelést biztosítanak, és teljesítőképességük sem csökken egy kisebb hatásfokú panel által, azaz még ilyen esetben is 100%-os teljesítményre képesek.

„Ügyfeleink számára a legmagasabb minőséget szeretnék nyújtani, ezért kínálatunkban monokristályos szerkezetű panelek találhatóak hatékony teljesítményoptimalizálókkal és Half-Cell technológiával, melyekkel a legmagasabb szintű hatékonyság érhető el. Így az általunk kínált napelemes rendszerek optimálisabb termelésre képesek gyengébb napsugárzás esetén is. A napelemeket pedig kizárólag kiváló minőségű anyagokból készült, egyedi kialakítású tartószerkezettel rögzítjük“ – mondja Miroslav Bištuť, a ZSE zöld jövőért és a megújuló energiaforrásokért szakembere.

Garantált mennyiségű elektromos energia állítható elő

A piacon csupán egy olyan szolgáltató létezik, amely garantálni tudja ügyfelei számára a napelemes rendszer által előállított elektromos energia mennyiségét. „Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az érdeklődők számára még vonzóbbá tegyük a napenergia hasznosításához szükséges fotovoltaikus rendszerek lehetőségét. Ezért idén újdonságként garanciát vállalunk a napelemek által előállíott elektromos energia mennyiségére. Ez a gyakorlatban annyit jelent ügyfeleink számára, hogy pl. amennyiben a Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) 2 000 kW előállított elektromos energiát garantál, s az év folyamán ebből csupán 1700 kW villamos energia termelődött a napelemek által (pl. a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt), a fennmaradó 300 kW energiát az éves elszámolás során jóváírjuk“  – teszi hozzá Miroslav Bištuť a ZSE-től.

Gyorsabb megtérülés 1 500 € értékű támogatással

Van még egy nyomós ok, hogy miért épp most érkezett el az ideje a fotovoltaikus napelemek telepítésének. Folytatódik ugyanis a Zöld háztartások II. elnevezésű projekt, amelynek keretében az érdeklődők akár 1 500 euró értékű támogatásra tehetnek szert fotovoltaikus rendszer telepítésére. „Ezidáig több mint 1 100 ügyfelünk számára szereztünk támogatást napkollektorok telepítésére, ráadásul az ügyintézésen kívül a napkollektorok telepítését is biztosítottuk számukra. Annak érdekében, hogy a fotovoltaikus rendszerek szélesebb körben is elérhetővé váljanak, idén csökkentettük ezen napenergia-hasznosítási megoldások árát, így azok most akár 800 euróval is kevesebbe kerülnek. Mindez annak köszönhető, hogy a piacvezető pozíciót szereztünk e téren, valamint hogy nagyobb mennyiségben és kedvezőbb feltételek mellett tudjuk beszerezni a napelemes rendszerek kellékeit. Az ily módon szerzett megtakarítást pedig teljes egészében az eladási ár csökkentésére fordítjuk. Ezen felül a napelemes rendszerhez ügyfeleink a ZSE Virtuális akkumulátor szolgáltatást is igénybe vehetik, amely által a termelődött többletenergia nem a hálózatba kerül vissza, hanem egy tárolóba, s amint arra szükség van, elsőként az energiatárolóból biztosítjuk azt – teszi hozzá a ZSE szakembere.

Az említett anyagi támogatásnak, az alacsonyabb árnak és a ZSE Virtuális akkumulátor szolgáltatásának köszönhetően a fotovoltaikus panelekre szánt befektetés már nem egész 10 éven belül megtérülhet, miközben a gyártó a monokristályos szerkezetű panelekért minimum 25 év garanciát vállal.

Kérjen kötelezettségmentes ajánlatot

Fotovoltaikus rendszer telepítését fontolgatja? Itt a remek alkalom! Kérjen ajánlatot! A ZSE weboldalán csupán ki kell választania az Ön számára legmegfelelőbb napenergia-hasznosítási megoldást és kitölteni az ajánlatkérő űrlapot (az űrlap kitöltésével Ön semmilyen kötelezettséget nem vállal). Magyar nyelvű szakembereink felveszik Önnel a kapcsolatot, és elkészítik az Ön számára a személyre szabott ajánlatot. A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) napenergia-hasznosítási megoldásai között a napelemes rendszereken kívül megtalálja a melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok ajánlatát is akár 1 750 euró értékű anyagi támogatással.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A hazahívó szó – Beszélgetés Tiboldi Mária művésznővel

A hazahívó szó – Beszélgetés Tiboldi Mária művésznővel

tavasz illusztráció

Ilyen időnk lesz vasárnap

sport a tévében

Három hét után Forma-1 a tévében

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

Andrej Babiš

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.