PR CIKKEK

A készpénz nem vetekszik az étkezési kártyával!

Az elektronizálás évről évre egyre népszerűbb téma. A kor vívmányai nem csak az olyan ágazatokban tapasztalhatók, mint a tudomány, az orvostudomány és a technológia. Éppen ellenkezőleg, egyre gyakrabban érintenek egészen hétköznapi dolgokat.
PR-CIKK

2021. május 21. 12:20

ticket

Nem is olyan régen az alkalmazottak még "kézhez" kapták a fizetésüket. Manapság már teljesen megszokott, hogy bérünket banki utalással kapjuk a bankszámlánkra. Bankkártyás fizetés az üzletben? Néhány évvel ezelőtt erre az ötletre még sokan ingatták a fejüket, és inkább készpénzt vettek elő a pénztárcájukból. Az elektronizálás nem kerülte el az étkezési utalványokat sem, egy olyan juttatást, amelyet sokan közülünk már alapszolgáltatásnak tekintenek.

Bár sok munkavállaló továbbra is hűséges a klasszikus étkezési utalványhoz, ma már lehetőségük van arra, hogy egy modernebb, progresszívebb és kényelmesebb formára, étkezési kártyára váltsanak. Ez megszabadítja az embereket a boltban vagy étteremben a jegyek számolgatásától, és lehetővé teszi számukra, hogy az ebéd vagy a vásárlás pontos összegét egyetlen kártyahúzással fizessék ki.

Miért jobb az étkezési kártya, mint a készpénz?

Talán ön is azon munkavállalók közé tartozik, akik a váltást fontolgatják. Azért vonzó a pénzügyi juttatás, mert ez tűnik az étkezési hozzájárulás legegyszerűbb formájának. De valóban így van?

Még csak két hónap telt el azóta, hogy a munkavállalók választhattak az étkezési támogatás kérdésében, és máris a munka törvénykönyvének újabb módosítását tervezik. A gyakorlatban ugyanis számos probléma merült fel ezzel az újítással kapcsolatban. Például az a tény, hogy a magasabb összegű pénzügyi juttatást meg kell adóztatni, ellentétben az étkezési utalványokkal vagy az azonos értékű kártyaegyenlegekkel. Érdemes tehát megvárni, amíg a pénzügyi hozzájárulás körüli zűrzavar megfelelően tisztázódik.

Ha biztosra akar menni, de az étkezési utalványokkal való fizetés nem túl kényelmes az Ön számára, akkor váltson étkezési kártyára. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan, pontosan és biztonságosan fizessen. Ráadásul minden étkezési kártyához készpénzvisszatérítési lehetőség is jár. Ez azt jelenti, hogy minél többet fizet vele, annál több pénzt kap vissza. Az étkezési kártyával rendelkező vállalat honlapján további kedvezményeket is találhat a partnerintézményekben vagy weboldalakon. Ezért, ha ön a kedvezmények szerelmese, kár lenne kihagyni.

Az étkezési utalványok és az étkezési kártyák a hagyományról szólnak

Az étkezési utalványokat és kártyákat a munkavállalók 3/4-e tekinti standard munkáltatói juttatásnak. Ez derült ki a 2muse ügynökség idén márciusban végzett felméréséből. Nem csoda, hogy már magától értetődőnek tartjuk az étkezési utalványokat. Szlovákiában nagy hagyományuk van. A munkáltatók több mint 25 éve járulnak hozzá alkalmazottjaik ebédjéhez.

De nem csak a hagyományokról van szó. Az étkezési utalványoknak és kártyáknak egyértelmű céljuk van. A pénzügyi hozzájárulástól eltérően az étkezési utalvánnyal vagy az étkezési kártyán lévő egyenlegen csak ételt vásárolhat. Az étkezési hozzájárulás pontosan ezt a célt szolgálja.

Pénzügyi hozzájárulással, még ha az étkezési hozzájárulás is, gyakorlatilag bármit megvásárolhat. Felmerül tehát a kérdés, hogy vajon néhány év múlva szükséges lesz-e ismét visszatérünk az étkezési hozzájárulás témájához, ezúttal azonban azzal kapcsolatban, hogy az étkezési hozzájárulás egyáltalán még étkezési hozzájárulásnak minősíthető-e. Végül is, miért járulna hozzá a munkáltatója a ruhavásárláshoz, a megtakarításhoz vagy a számlák kifizetéséhez étkezési hozzájárulással? Ennek semmi értelme.

Az étkezési hozzájárulás jövőjéről ön is dönthet. Csak olyan formát kell választania, amely biztosítja, hogy az étkezési hozzájárulást valóban élelmiszer vásárlására használja fel.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus-vakcina

A második adagra várakozók módosíthatják az oltás helyét és idejét is

a

Szijjártó: Június 24-én jöhet a határnyitás

v

A Komáromi és a Dunaszerdahelyi járás is zöldbe borul a jövő héttől

rendőrség

4 euró miatt verte meg az anyját

Fejsérülésekkel érkezett Jaroslav Naď a kormányülésre

Fejsérülésekkel érkezett Jaroslav Naď a kormányülésre

portugal

VIDEÓ: Ronaldo nem kért a Coca-Colából – 3 415 000 euróval csökkent a cég értéke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.