Panoráma

TRAGÉDIA: Belehalt a barátja üdvözlésébe egy férfi Magyarországon

Zala | A férfi "üdvözölni" akarta barátját, gyilkosság lett belőle.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. október 23. 12:51

Bíróság elé állították azt az alai faluban élő férfit, aki a kocsmába tartva úgy hanyatt lökte az egyik abrátját, hogy az belehalt a fejsérüléseibe. A férfi 4 üveg sör és fél liter bor után indult el a helyi presszóba, ahonnan barátja éppen távozott. Rég óta ismerték egymást, nem volt köztük semmilyen konfliktus. A kissé illuminált állapotban férfi úgy üdvözölte a távozó ismerőst, hogy nagy erővel meglökte, aki emiatt hátraesett, feje a betonnak csapódott.

A férfi kikerülte eszméletlen barátját, majd bement a presszóba. A szemtanúk a magához térő vendéghez siettek, aki elutasította, hogy mentőt hívjanak hozzá, s hazament. Otthon fájlalta a fejét, borogatást tett rá, majd elaludt. Másnap reggel testvére nem tudta felébreszteni, ezért segítséget hívott, de a kiérkező háziorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A férfi már a júniusi előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, de a bíróság nem fogadta el, mert az nem volt összhangban az eljárásban rendelkezésre álló egyéb adatokkal. Végül két tárgyalási napot követően a Zalaegerszegi Törvényszék 5 év börtönre ítélte a tettest halált okozó testi sértés miatt. Emellett 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság többek között az ittas elkövetést, a férfi büntetett előéletét, továbbá, hogy a cselekményt büntető eljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként az elkövető megbánó magatartását tudta figyelembe venni. Az ítélet ellen a férfi és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

(24)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A forradalomra emlékeztünk

Vida Máté: „Remélem, idővel bevehetetlen erőd lesz”

Frissítve

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom demonstrációja a pozsonyi Szabadság téren

ByeAlex dalával tarolt Ruszó Tibi

Rudolf Nurejev márványtáblát kap Budapesten

Gyilkos után az első áldozat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!