Panoráma

Téma a VASÁRNAPBAN: Iskolába gondtalanul

Ahhoz, hogy a gyermeknek jól menjen a tanulás, fontos tudatosítani, hogy a finom- és a durvamotorika mennyire összekapcsolódik egymással.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 28. 11:20

Szeptember harmadikától alaposan megváltozik néhány gyermek élete. Az iskolába menetelt és a vele járó új kötelességeket egyesek jól viselik, másoknál a szülők problémákkal találkoznak. A tanulási nehézség manapság nem ritka dolog, s a probléma gyakran egyszerűen megoldható. „A múltban a gyerekek több időt kaptak arra, hogy nekiinduljanak. Sajnos, a mai iskolarendszer könyörtelen. Az is előfordul, hogy a kis elsősök nem bírják az iramot, és hazaérve a szülőkkel órákon át tanulniuk kell. Ekkor még korai, hogy diagnosztizáljuk a tanulási zavart, de a pedagógus már jelezheti, hogy a gyermek valamiben lemarad a többiek mögött, esetleg nehezebben megy neki a tanulás. A nehézségek legtöbbször az olvasás, írás vagy az összpontosítás terén merülnek fel – osztja meg tapasztalatait Szelle Elvira pszichológus.

A már megvásárolható Vasárnapban Urbán Klára utánajárt annak is, mi lehet a gond; mi a megoldás; mi az a diszlexia; milyen jellemzői vannak a hiperaktivitásnak; hogyan készüljünk az iskolára…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?