Panoráma

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Törőcsik Franciska

Gyorsan megszerette őt a kamera. Gimnazista volt, amikor a Rokonokban, Szabó István alkotásában egy népes asztaltársaság tagjaként először tűnt fel a mozivásznon. Törőcsik Franciska akkor már tudta: nemsokára színészi pályára lép.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 2. 18:48

- Talabér Tamás felvétele

Egy évvel a diploma megszerzése után pedig már Törőcsik Marival játszott a Swingben, majd jött a Gondolj rám! Kern Andrással, most pedig Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című drámájában nyújt megrendítő alakítást a szabad életre vágyó, szerelmével Bécsbe szökő Mária szerepében. Mészáros Mártától tudni: legalább harminc jelöltet nézett meg Mária szerepére, amikor: „Egyszer csak bejött Törőcsik Franciska, és arra kértem, tegyen úgy, mintha a gyerekét altatgatná a párnán. Azonnal láttam, hogy őt kerestem.”

 

Milyen utat járt be a filmben? Került már az életben olyan helyzetbe, amikor úgy érezte, itt most bármi megtörténhet, menekülni kell? Megtanulta már, hogy meddig feszítheti a húrt? Azokban a jelenetekben, amikor a katonák kezébe kerül, vagy amikor szülni kezd a kolostor folyosóján, milyen instrukciókat kapott? Ellesett pár gesztust Törőcsik Maritól, hogy legyen valamiféle hasonlóság kettőjük között? Mennyire bírta a sokszínű nyelvi közeget? Hogy emlékszik arra a pillanatra, amikor rádöbbent, hogy a Törőcsik névnek mekkora súlya van ezen a pályán?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjújában a Vasárnap már megvásárolható számában!

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?