Panoráma

Sorsok a VASÁRNAPBAN: Megtanultak élni a csapásokkal

Říha Marikáék tizenhét éve vesztették el az akkor 17 éves Mirkót: a fiatal fiúra rádőlt a futballkapu. Lányuk, Barborka 14 esztendős volt akkor, és Down-kóros.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 3. 13:09

Kora délelőtt érünk Magyarbélre, de már szédítő a hőség. Kinn a nyitott verandán telepszünk le Marikával, és kis idő múlva Barborka is megjelenik. Már a szenci Nefelejcs Ház ünnepségén találkoztunk vele. Beszélni nem tud, de hangot hallat. Azt hittem, megijedt az idegenek láttán, de anyukája felvilágosít, hogy ha így volna, már rég elmenekült volna. Valamit közölni akart, ily módon tette. Marika már tudja, milyen megnyilvánulása mit jelent. Mikor örül, mikor haragszik, mikor ideges. Mindent persze ő sem tud megfejteni, csak sejti, mit akarhat a 31 éves lány. Barborka elfogadja a társaságunkat, leül mellénk.

Milyen tragédiák érték a családot? Hogyan tudták meg, hogy beteg a gyermekük? Hogyan fogadták a hírt a szülők? Milyen jövő vár rájuk? Milyenek a mindennapok? Mi minden fért bele a 31 évbe? Ki helyettesíti az államot?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára riportját.

 

2018. szeptember 3. 12:03

Téma a VASÁRNAPBAN: Takargatott papi vétkek!
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?