Panoráma

Őrült szélvész tombol Olaszországban, egy teherhajót kilökött a partra

Róma | Az ókori romokat is bontogatja a szélvihar, legalább három ember meghalt Olaszországban a fákat kicsavaró és falakat ledöntő erős szelek pusztításában.
MTI

2019. február 23. 19:35

Kifújta a szél (TASR/AP-felvétel)

A horvát partvidéken a szelek autókat rongáltak meg, ablakokat törtek be és közlekedési fennakadásokat okoztak.

Az erős szél ledöntöttek egy falat a közép-olaszországi Frosinone településen, két, hetvenes éveiben járó ember vesztette életét. Egy ember életét vesztette, amikor egy fa rádőlt autójára a Róma melletti Guidoniában.

Nápoly közelében egy nő és lánya sérült meg, amikor kidőlt egy fa. A Rómában tomboló szelek miatt lezárták az ókori amfiteátrumon kívül a Forum Romanumot és a Palatinus-dombot, a Colosseum Régészeti Parkot.

A kikötőváros, Bari közelében egy török teherszállító hajót a part melletti zátonyra fújt az erős szél, a kiszabadítására igyekvő vontatóhajó a háborgó tenger miatt nem tudott segíteni.

A széllökések következtében törölték a kompjáratokat Capri, Ischia és a Lipari-szigetek irányába.

A horvát meteorológiai szolgálat közlése szerint a széllökések elérték az óránként 191 kilométeres sebességet a horvátországi Split környékén. A városban és a környező településeken néhány utcát lezártak a röpködő üvegszilánkok és csempedarabok miatt. A széllökések következtében számos kisebb tűz ütött ki a dalmát tengerparton, egy tűzoltó könnyebben megsérült a lángok oltása közben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?