Panoráma

Mutatjuk a Super Bowl legjobb és legrosszabb reklámjait

Az idei Super Bowlon leadott reklámok egy része túlszárnyalta magát az eseményt is. Mutatjuk a legjobbakat és a legrosszabbakat!
Macsicza Mark

2019. február 4. 13:30

- Walmart

A jók

Bud Light

Az esemény egyik legvártabb része kétségkívül az új Trónok harca előzetese volt, az embereknek viszont be kellett érniük egy Bud Light reklámmal, Trónok harca köntösbe bújtatva:

NFL 100

Az Amerikai Futball Szövetség egy nagyon jópofa reklámot rakott össze az ősszel kezdődő 100. NFL-szezon apropóján. Egyesek szerint ez a rövid videó izgalmasabb lett, mint az egész idei Super Bowl:

Walmart

A legsikeresebb reklám a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cégéhez, a Walmarthoz köthető. A popkultúra legismertebb autói bukkannak fel benne, mint a járgány a Scooby Doo-ból, a Dumb és Dumber kutyás kocsija, az időutazásra alkalmas Delorean, Kit a Knight Riderből, a Szellemirtók kocsija, egy dzsip a Jurassic Parkból és Darázs a Transformersből:

Washington Post

Jeff Bezos, a világhírű lap (és az Amazon) tulajdonosa 5 millió dollárt fizetett azért, hogy az újságírás fontosságáról szóló reklám lemenjen az eseményen. A videóban a munkájuk miatt elhunyt újságírókra emlékeznek, többek között Dzsamál Hasogdzsira, akit tavaly gyilkoltak meg a Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán:

Bubly

A reklámban Michael Bublé énekes szerepel, de csak azért mert a neve hasonlít a Pepsi szénsavas italának nevére, a Bubly-ra. Kissé agyzsibbasztó, de ettől jó:

Budweiser

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legmenőbbek, erre jó példa a Budweiser reklámja is. A sikerhez elég egy hintó, egy dalmata és egy Bob Dylan szám:

Microsoft

Az esemény legmeghatóbb reklámja azokról a gyerekekről szól, akik testi rendellenességük miatt folyamatosan akadályokba ütköznek - jelen esetben a videojátékok játszása terén. A reklám üzenete egyértelmű: a technológia fejlődésének hála ezek a problémák kiküszöbölhetőek:

A rosszak

Doritos

Sajnos a Backstreet Boys szereplése sem mentette meg az ötlettelen Doritos reklámot:

Stella Artois

Vírusként terjedt a neten egy videó, amiben Jeff Bridges újra a legendás karakter, Jeffrey Lebowski, azaz a "Töki" bőrébe bújik. Sokan azt hitték, hogy egy új A nagy Lebowski film várható, erről viszont szó sincs, csupán így próbálja eladni a termékét a Stella Artois. Az emberek többségének megegyezik a véleménye a reklámot illetően: szentségtörés a világ egyik legikonikusabb karakterét marketinfogásként felhasználni:

Amazon Alexa

Hiába Harrison Ford és Forest Whitakerigm szereplése, nem sikerült kiemelkedőt alkotniuk Amazonéknak:

Turkish Airlines

A török légitársaságnak a legendás rendező, Ridley Scott készített reklámot, de a végeredmény annyira unalmas és semmilyen lett, hogy voltaképpen bárki rendezhette volna:

Pepsi

A Pepsi reklámában Cardi B, Steve Carell és Lil Jon mondja el, hogy a Pepsi jó. Semmi egyéb nem történik benne:

(index.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?