Panoráma

Karácsony a Fehér Házban

Még szerencse, hogy nem Donald Trump foglalkozott a Fehér Ház karácsonyi díszítésével, mert akkor minden csupa aranyban, giccsben úszna, mint a New York-i Trump-toronyban levő lakásában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 10. 20:04

Ezzel ellentétben az elnöki rezidencia Melania ízlését, stílusát tükrözi, amely szép, elegáns, de kicsit rideg, mint maga a first lady. Minden fehér házbeli karácsonynak megvan a maga tematikája, ezt még Jacqueline Kennedy – John Fitzgerald Kennedy elnök felesége – találta ki. Az idei mottója: régi hagyományok.
 
A Fehér Ház északi bejáratából nyíló hatalmas előcsarnok egy havas tűlevelű erdővé változott, ahol Csajkovszkij Diótörőjéből láthattak részleteket a díszítészben segédkező gyerekek és önkéntesek. Melania az ünnephez és a dekorációhoz illő fehér Dior-ruhát öltött, ebben fogadta az Andrews légi támaszpont katonáinak gyerekeit, akik tátott szájjal nézték a fehér és ezüstszínű díszeket, a műhóval takart fenyőfákat és a first ladyt. Sokak szerint olyan volt, mint egy karácsonyi angyal, amikor átsuhant az elnöki lakosztályhoz vezető folyosón. Immár hagyományosan a keleti szárnyban állították fel azt 18. században készült nápolyi jászlat, amelyet még 1967-ben ajándékozott a Fehér Háznak egy üzletember felesége.
 
Az egykori amerikai elnökök is újra megjelentek – legalábbis egy-egy díszes portré alakjában. A Zöld szoba kidíszített kandallójának részét képezik az aranykeretbe zárt árnyképek. Mint minden évben, ezúttal is megsütötték a Fehér Ház mézeskalács változatát, amely idén csaknem 91 kiló fehérre festett mézeskalácsból és 9 kiló csokoládéból állt össze. Nem hiányzik a zöld-fehér-piros dekorációs együttes – amely egyébként Obamáék kedvence volt –, Melania a Vörös szobát öltöztette cukorkás ruhába. Minden szobában más-más téma jelenik meg, és természetesen nem feledkeztek meg a nagy központi karácsonyfáról sem, amelyre ráaggatták az egyes szövetségi államokat képviselő üveggömböket. A csaknem hat méter magas balzsamfenyő Wisconsinból érkezett, és egy házaspár kertészetéből származik, a Fehér Ház Kék szobájában kapott helyet.
 
„A Fehér Ház felkészült az ünnepekre” – írta Melania a Twitteren. A következő napokban így mintegy 25 ezer látogató csodálhatja majd meg a dekorációt. „Remélem, hogy a vendégek a Fehér Házban tett látogatásuk során idén úgy érzik majd magukat, mint otthon” – fűzte hozzá Melania. (ug)
Önnek ajánljuk
Frissítve

Kočner rács mögött marad

Megszüntették a sürgősségi betegellátást Léván

Az olcsó ukrán baromfi kiszorítja a hazai húst

Az SaS szerint a Gorilla-iratok megsemmisítése bűncselekmény lenne

Két hajléktalan életét követelte a hideg Pozsonyban

Tükör helyett kamerákkal ellátott Lexus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?