Panoráma

Árverésre bocsátja ruhatára egy részét Claudia Cardinale

Catherine Deneuve után Claudia Cardinale is árverésre bocsátja ruhatára egy részét, közte filmekben viselt ruhadarabokat – közölte a Sotheby’s árverési ház.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 8. 08:00

Claudia Cardinale és Alain Delon Luchino Visconti 1963-as filmjében, A párducban - TASR/AP-felvétel

„Ha ismerik is az 1960-as évek ragyogó szépségét és a nemzetközi filmművészet kiemelkedő csillagát, a divatbarát hölgy csak kevéssé ismert. Egy titkos kert tárul most fel előttünk” – hangsúlyozta közleményében a Sotheby’s.

Az árverés kizárólag interneten folyik június 28. és július 9. között. A 130 tételt – ruhák, kosztümök és kabátok, nappali és esti viseletek ingyenes kiállításon lehetett megtekinteni Párizsban, a Sotheby’s Saint-Honoré sugárúti termeiben.

„Ezek a darabok az 1950-es évek végétől az 1980-as évek elejéig terjedő időszak olasz divatja előtt tisztelegnek, amikor már nem Párizsé volt a divat monopóliuma, és amikor az olasz divattervezők egyre népszerűbbek lettek” – mutattak rá a Sotheby’s szakértői.

Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco és Balestra márkái mellett a ma 81 éves színésznőt az 1960-as években rendszeresen öltöztető Nina Ricci párizsi divatház ruhái is szerepelnek a tételek között.

Irene Galitzine elefántcsontszínű, ezüstözött gyöngyökkel hímezett santung pizsamáját, amely arra a darabra emlékeztet, amelyet a színésznő Black Edwards A rózsaszín párducában viselt 1963-ban, 3500 és 5000 euró közötti összegre becsülik. A Nina Ricci márkájú, fekete virágszirmokkal hímzett koktélruha, amelyet Claudia Cardinale az Antonio Pietrangeli rendezte Il magnifico cornuto (A felszarvazott) című filmben (1964) viselt, akár 3500 euróért  is elkelhet. A kaliforniai Cole divatház fürdőruhája, amelyet Cardinale az Alain Delonnal játszott, Mark Robson rendezte Elveszett dicsőség című filmben (1966) viselt, elérheti a 700 eurót.

A legkívánatosabb darabok között szerepel a fekete, díszekkel borított és virágokkal szegélyezett testhezálló ruha, amelyet Claudia Cardinale 1965-ben viselt az Oscar-díj átadó ünnepségen Steve McQueennel az oldalán. Becsült ára 6000 és 8000 euró között mozog.
Catherine Deneuve-nek a Chris­tie’s-nél januárban elárverezett ruhatára rekordösszegű bevételt, 900 ezer eurót hozott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A felvidéki magyar politika és az énvédő torzítás

Az első Hold-misszió 50. évfordulója

II. Erzsébet szakácsot keres - ennyit lehet keresni a Buckingham-palotában

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

Legfrissebb galériák
Olvasta már?