Kultúra

Hogyan lehet Depardieu-ből Leonyid Brezsnyev?

Leonyid Brezsnyev egykori szovjet államfőt és pártfőtitkárt alakíthatja Gérard Depardieu egy cseh-szlovák filmben. A 70 éves francia filmsztár érdeklődést mutat az együttműködés iránt – közölte a dpa német hírügynökséggel Andrej Leca producer. Leca ebben a hónapban Párizsba utazik, hogy beszéljen Depardieu ügynökével. Szerződés egyelőre nem született.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

2019. szeptember 8. 11:00

Gérard Depardieu - TASR-felvétel

Depardieu 2013-ban igényelt orosz állampolgárságot. Vlagyimir Putyin államfőtől személyesen vehette át orosz útlevelét azt követően, hogy hazájában, Franciaországban botrányba keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett.

Leca Alexander Dubček reformkommunista politikusról készít játékfilmet, amely 2021-ben, Dubček születésének 100. évfordulója alkalmából kerül a mozikba. Brezsnyev fontos szerepet játszik a filmben – mondta Leca.

Leonyid Brezsnyev (1906–1982) nevéhez fűződik a Brezsnyev-doktrína, amely a korlátozott szuverenitás elvét jelentette: a Szovjetunió egyik külpolitikai alapelve, illetve geopolitikai elmélete volt, amely a szovjet szövetségi rendszer egyben tartása érdekében a szocialista országok szuverenitásának határait jelölte ki.

„Nem egyedül döntött, a tábornoki kar és különböző érdekcsoportok álltak mögötte. Azt akarjuk, hogy ez a film üzenet legyen a világnak, és hidat építsen Nyugat és Kelet között”

– mondta a producer.

A film középpontjában az 1968-as prágai tavasz eseményei állnak, amikor Brezsnyev szovjet tankokat küldött az Alexander Dubček reformjai nyomán támadt tüntetések leverésére.

A film finanszírozása egyelőre nem biztosított, Leca szerint a költségek mintegy 11 millió euróra rúgnak.

A Ľudská tvár (Emberi arc) című film forgatókönyvén Karol Hlávka szlovák író dolgozik, a rendező Lordan Zafranovic lesz – írta a Hollywood Reporter. A producer azt mondta, hogy Dubčeket is egy „globálisan ismert” színész fogja alakítani. Az egyik fontos női főszerepet az Olaszországban élő Barbora Bobuľová kapta.

(MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?