Panoráma

Dior-álmok a londoni múzeumban

London | Az eddigi legnagyobb brit kiállítást nyitották meg a legendás francia divattervező, Christian Dior munkásságáról a londoni Viktória és Albert Múzeumban. A Christian Dior: Designer of Dreams (Christian Dior: álmok tervezője) című kiállítás visszatekint a Dior-divatház történetére és bemutatja hatását a francia divat világára.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 17. 19:30

(Fotók: TASR/AP)  

A V&A egy tavaly Párizsban megrendezett kiállítás nyomán szervezte meg a saját tárlatát. A francia anyagot egy új szekcióval bővítették, amely Dior brit kultúrára gyakorolt hatásával is foglalkozik. Oriole Cullen, a V&A illetékes igazgatója szerint a kiállítás „a Dior-divatház maradandó hatását és Dior Angliához fűződő kapcsolatait ünnepli”.  Christian Dior a brit építészet és kertművészet nagy csodálója volt. A Nagy-Britanniához fűződő kapcsolata a negyvenes évek végén kezdődött, akkor tartotta meg ugyanis első brit divatbemutatóját a Savoy Hotelben.

 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3

A múzeum felidézi azt a Dior-bemutatót is, amelyet a divattervező 1954-ben tartott az Oxford melletti Blenheim-palotában. A kiállításon több mint 500 tárgyat, köztük a tervező vázlatait és divatfotóit is láthatja a közönség. De több mint 200 egyedi ruhakölteményt is bemutatnak, egyebek mellett azt a ruhát is, amelyet Margit hercegnő viselt 21. születésnapján. A tárlat rendezői arra is kitértek, hogy Dior követői, mint John Galliano vagy Maria Grazia Chiuri hogyan folytatták a divatcézár örökségét. A kiállítás július 14-ig látogatható. (MTI)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?