Panoráma

A Halálos iramban-film sztárjai a legjövedelmezőbb színészek között

Los Angeles | A hatodik Halálos iramban-film sztárjai végeztek a legjövedelmezőbb színészek idei listáján a Forbes magazin szerint: az összesítést Dwayne Johnson vezeti, de Vin Diesel és a nemrég balesetben elhunyt Paul Walker is szerepel az első hatban.
MTI

2013. december 17. 18:05

A pankrátorból lett akciósztár Johnson ebben az évben négy filmben szerepelt, amelyek globálisan összesen 1,3 milliárd dollárt (282,8 milliárd forintot) hoztak a gyártóknak. A lista második helyén szereplő Robert Downey Jr. a Vasember harmadik részével aratott nagy sikert, a képregényfilm 1,2 milliárd dolláros bevételt ért el, ezzel pedig az év legjövedelmezőbb filmje lett.
   
A harmadik Steve Carell, aki többek közt olyan filmeknek köszönheti sikerét, mint a Gru 2, amelyben ő kölcsönözte a hangját a főszereplő Grúnak. Carell 964 millió dollárt keresett a stúdiófőnököknek.
   
A hatodik Halálos iramban-film 789 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál, amelyet Vin Diesel még 98 millióval fejelt meg a Riddick harmadik részével, így szerezve meg a negyedik helyet. A november végén tragikus autóbalesetben elhunyt színésztársa, Paul Walker került a lista hatodik helyére (789 millió dollár), egy hellyel előtte pedig Sandra Bullock szerepel (862 millió). Az Oscar-díjas színésznő a Gravitáció és a Női szervek című filmek révén érdemelte ki az előkelő helyezést.
   
A hetedik holtversenyben Billy Crystal és John Goodman lett 743 millió dollárral, míg a kilencedik Christ Hemstworth, aki 701 millió dolláros bevételt hozott. A tizedik helyet az Oscar-díjas Jennifer Lawrence szerezte meg 700 millió dollárral.
   
A Forbes azt figyelembe véve állítja össze listáját, hogy a színészek filmjei világszerte hány dollárt hoznak a pénztáraknál. E lista összeállításakor a pénzügyi magazin nem veszi számításba a sztárok keresetét.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

A Fradi és a Slovan selejtezői a tévében

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Boris Johnson élettársától megtagadták az amerikai vízumot

Gondosan válasszuk meg a köztes növényt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?