A "bumerángfiúkat" szívesebben fogadják vissza a "mamahotelbe", mint lánytestvéreiket

London |

<p>A szülők háromszor gyakrabban engedik meg felnőtt fiaiknak a hazatérést a "mamahotelbe", mint lányaiknak - derült ki egy brit felmérésnek köszönhetően.</p>

A Fészekelhagyó elnevezésű kutatás során háromezer 18 éven felüli, a családi otthonban élő személyt faggattak, valamint 1500 olyan szülőt, aki befogadta felnőtt csemetéjét.
Mint kiderült,a "bumerángfiúk" sokkal szívesebben látott vendégek voltak a családi fészekben, mint húgaik-nővéreik, s könnyűszerrel ujjuk köré csavarták az anyjukat.
A fiúk sokkal inkább hajlandóak beszállni a költségekbe, kivenni részüket a házimunkában, s megfogadni a karrierre és szerelemre vonatkozó szülői tanácsokat. A szülők a felmérés tanúsága szerint lányaikat viszont lustábbnak tartják, akik kevés hajlandóságot mutatnak a ház körüli teendők ellátására.
A kutatás során megkérdezett anyák több mint a fele boldog volt, hogy fiuk visszatért, s mindössze 18 százalékuk vallotta be, hogy csemetéjük túl soká időzik a "mamahotelben". Az anyák 58 százaléka elismerte, hogy kényezteti fiát, a lányok viszont mindössze az esetek 35 százalékában részesültek hasonló elbánásban.
Az anyák sokkal hajlamosabbak főzni, mosni és vasalni a fiaikra, akik gyakrabban részesülnek családi kölcsönben is.
Tíz szülőből átlagosan négy ismerte el, hogy kisebb-nagyobb összeggel kisegíti családi fészekbe visszaért fiát, az otthoni tartózkodás alatt az összeg átlagosan 624,18 fontot (200 ezer forintot) tett ki. Bár a fiuk gyakrabban kérnek pénz, a lányok összegszerűen valamivel többet kapnak - körülbelül 689,61 fontot (222 ezer forintot).
Annak ellenére, hogy milyen szívesen kényeztetik az anyák fiaikat, a felmérés a szülői aggodalmakra is rávilágított, akik attól félnek, hogy gyermekeik túlságosan önállótlanná válnak és sohasem hagyják el többé a "mamahotelt".
A megkérdezett szülők harmada arra panaszkodott, hogy a hazatért gyermekeikkel gyakoribbak a viták. A válaszadók ötödét feszélyezi, hogy felnőtt gyermekül a szülői házban él, 16 százalékuk pedig bevallotta, hogy a csemetéiktől való megszabadulás reményében akár kisebb lakásba is hajlandók költözni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?