Megjelent a Katedra folyóirat márciusi száma

katedra

A márciusi Katedrában elsősorban az élménypedagógia témaköréből szemezgethetnek az érdeklődők. 

A tematikus blokkot Mészáros Tímea és Vass Vilmos tanulmánya nyitja, melyben az élmény közösségformáló hatásáról olvashatunk. Szabari Erika Szepesi Zsuzsa Mesés természet, ökomesék kicsiknek és nagyoknak című, napjainkban nagyon is aktuális témát feldolgozó mesegyűjteményének élményalapú feldolgozását ajánlja az olvasók figyelmébe. Az élményközpontú irodalompedagógia módszertanához kapcsolódik Vinczellér Katalin írása, amely Kiss Judit Ágnes Zsálya és a mélyvölgyi utazás című, félelmet, traumát és betegséget tematizáló meseregényét dolgozza fel.

A központi témán kívül sokféle oktatási-módszertani területet érint a márciusi Katedra: pedagógusnap alkalmából Benyovszky Mánya Ágnes köszönti a kollégákat, életútinterjút olvashatunk két közismert szlovákiai magyar egykori igazgató úrral, Csicsay Alajossal, valamint a nemrég elhunyt Majer Péterrel. Borbély Diana az óvodai vizuális nevelés módszertani kérdéseivel, Gergely Viktória Szlovákia kulturális dimenzióival, Csicsay Alajos a mai értelemben vett emberré válás biológiai kérdéseivel, Éliáš Dominika és Malá Viktória az irodalomközvetítés, Dobay Beáta és Bognár Attila pedig a járásgyakorlatok sokszínű fejlesztési lehetőségeivel foglalkozik.

A jubileumi XXX. évfolyam 7. lapszáma ide kattintva érhető el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?