EXPERT-ek és TOP EXPERT-ek a pozsonyi Duna utcán

Duna utcai alapiskola és gimnázium

A „szakember, szakértő” jelentéssel bíró angol kifejezés, az „expert” a Duna utcai tanulók számára már régóta nem csak egy az idegen szavak közül, ugyanis a Talentída oktatási szervezet által meghirdetett versenyen diákjaink immár több mint egy évtizede megmérettetik magukat.

Az idei tanévben 2022. november 30-án ültettük az igényes feladatlapok fölé versenyzőinket: egyike voltunk annak a 714 iskolának, amelynek diákjai ezen a napon próbára tették tudásukat két témakörből. A 22 alapiskolás és 14 gimnazista versenyzőnk 11 796 tanulóval mérte össze tudását: témakörönként 60-60 percnyi idő állt rendelkezésükre a 20, illetve 25 kérdés megválaszolására. Az 5. és 6. évfolyamosainkon kívül mindenki válogathatott 6 témakör közül: A Dunától a Tátráig, Fejtörők, Világjáró, A természet titkai, Beszélsz angolul? Gólok, pontok, másodpercek.

A magyar iskolát látogató versenyzők számára azonban van még egy csavar: a Beszélsz angolul? témán kívül mindegyik feladatlap szlovák nyelvű, így a magyar gyerekek olykor dupla energiát fordítanak a feladványok megoldására, hiszen le kell fordítaniuk, meg kell érteniük a kérdést és a válaszokat is. Gyakoriak a szakkifejezések, mint például hlístovce, rozkladače, slizniak karpatský, dudok chochlatý, zlatoň obyčajný, vetchozrakosť. Ezek a körülmények sem tudják tanulóinkat eltántorítani, a legtöbbjük törzsversenyző, minden évben megméretteti magát.

Az idei eredmények a tavaszi szünet előtt néhány nappal érkeztek meg a méltán megérdemelt oklevelekkel és tárgyi jutalmakkal együtt. Kategóriánként a mezőny első negyedében elhelyezkedők EXPERT címet kapnak, az összesített eredmények alapján pedig a legjobbak a TOP EXPERT cím boldog tulajdonosai.

Az idén kiemelkedően jól teljesítettek tanulóink: 19-en EXPERT-ként, 11-en pedig TOP EXPERT-ként kerültek ki a versenyből. Rájuk méltán lehetünk büszkék:

Az EXPERT cím viselői:

Alapiskola: Juhász Ádám 5.A, Harsányi Dániel 5.A, Dohányos Walter 6.A, Árvai Rudolf 6.A, Nagy Tamás 6.A, Varga Timon 7.B, Milics Noel 7.B, Ádám Emma Olívia 7.B, Görcs Krisztián 8.A, Bakó Adrián 9.A, Bezák Veronika 9.A

Gimnázium: Kvasnicová Tamara I.A, Biháryová Bianka I.A, Ruggiero Cheyenne I.B, Ötvös Sebastian II.B, Vojtek Márton II.A, Kiss Bálint Béla III.A, Jakubáč Erik III.A, Balog Dávid III.B

A TOP EXPERT cím viselői: Juhász Ádám, Harsányi Dániel, Nagy Tamás, Varga Timon, Ádám Emma Olívia, Bakó Adrián, Bezák Veronika, Kvasnica Tamara, Biháryová Bianka, Ruggiero Cheyenne, Jakubáč Erik

Iró Erzsébet, Expert-koordinátor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?