Duna utcai Gólyatábor 2023

Gólyatábor 2023 MTAG

Vidám kacagás, új barátságok és felejthetetlen élmények határozták meg a pozsonyi Duna utcai gimnázium idei gólyatáborát, amelynek során augusztus 30–31-én a friss gimnazista gólyák egy csodálatos utazáson vehettek részt az ismerkedés és az összkovácsolódás jegyében.

Az új I.A és I.B 56 tanulójának zöme, 50 gólya a tábor megnyitásakor türelmetlenül és lelkes bizalommal hallgatta osztályfőnöke szájából, melyik osztályba került és kik lesznek az osztálytársai. Ezután elvonultak első osztályfőnöki órájukra, amelyen az osztálytermüket is szemügyre vehették, majd megkezdődött a csapatépítő tevékenység, a sok kreatív játék, amelyről az iskola Diákönkormányzatának lelkes tagjai és a nagyszámú önkéntes, nem kevésbé lelkes segítő diák alapos előkészülettel és nagy odafigyeléssel gondoskodott.

A gólyák hihetetlenül gyorsan, játékosan megismerték egymás nevét, személyiségét, erősségét, csapatépítésben alkalmazható képességeit. Volt memóriajáték, ügyességi és kreatív feladat, kincskeresés, Kahoot. Az osztályok külön-külön is versenyeztek, majd keveredtek, hogy mindenki megismerje a másikat a véletlenszerű csapatalakítás révén. Nem túlzás, ha azt állítjuk, egy varázslatos világban találták magukat. Az esti programok is a kreativitás és a kikapcsolódás jegyében zajlottak, miután visszajöttek a mini városnézéssel felérő vacsoráról, amely négy helyszínen zajlott: az Óvárosban, az Eurovea, a Nivy és a Centrál környékén. A közös élmények még szorosabbra fűzték a közösséget. Fokozta az izgalmakat, hogy elsőseink a saját tantermükben aludhattak a földön. A padokat lecserélték matracokra, a csomagok közül előkerült gitár, társasjáték, kártya, sőt az egyik osztályteremben hosszú ideig „maffiáztak” gólyáink. Voltak, akik a fáradtságtól álomba zuhantak, voltak, akik tovább bírták a majdnem hajnalig tartó beszélgetést.

A tábor második napján a déli táborbontás előtt a szervezők újabb versenyekkel tették próbára a gólyákat. Számot kellett adniuk a filmben, a zenében, az irodalomban, a természettudományban való jártasságukról, tesztelhették, mit tudnak, illetve mit nem tudnak még iskolánkról. A tapsviharok és a hatalmas nevetések azt mutatták, hogy ezen az úton valódi kötelékek születtek. Az iskolakonyhán ebédre kapott finom lekváros palacsinta pedig egész biztosan arról is meggyőzte gólyáinkat, hogy nálunk – sok iskolával ellentétben – még az ebéd is remek! Az idei gólyatábor varázslatos kaland volt, melynek emléke örökre velünk marad.

Demcsák Edit és Fröhlich Ágota, osztályfőnökök

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?