Duna utcai diák az ország 3. legjobb angolosa

Škereň Marián

Az angol nyelvi olimpia egyike azon versenyeknek, amely iránt minden tanévben nagy az érdeklődés, és mivel kategóriánként a kerületi fordulókból csak egy diák juthat tovább, a verseny utolsó, mindent eldöntő fordulóján valóban csak a legrátermettebb diákok mérettethetik meg magukat.

Az iskolai forduló 2A és 2B kategóriájának győztesei, Ötvös Sebastian (II.B) és Škereň Marián (IV.A) a járási fordulóban sem érték be elsőnél rosszabb helyezéssel. Sajnos Sebi nem tudott részt venni a kerületi fordulón, Marián viszont, aki korábban is nemegyszer állt már közel az országos döntőben való szerepléshez, ezúttal maga mögé utasította a Pozsonyi kerület legjobb angolosait, és meg sem állt az országos fordulóig.

Az immár 33. alkalommal megrendezett szlovákiai döntőnek a nagyszombati Elektrotechnikai Szakközépiskola adott otthont 2023. március 29-én. A verseny írásbeli részének abszolválása után a diákok nemcsak hibátlan kiejtésükkel és gazdag szókincsükkel kápráztatták el a háromtagú zsűrit, hanem tanúbizonyságot adtak kivételes fogalmazókészségükről és kreativitásukról is.

A döntés nem volt egyszerű, ugyanis végig nagyon kiegyensúlyozott és szoros volt a verseny – sok esetben csupán néhány tizednyi pontkülönbség volt a dobogósok közt –, így hatványozott örömmel és ujjongással fogadtuk a hírt, hogy Marián kategóriáján belül az előkelő harmadik helyen végzett. A szépen csillogó bronzéremhez szívből gratulálunk, Mariánnak pedig a továbbiakban, immár az érettségihez és a továbbtanuláshoz sok sikert kívánunk!

Szabó Andrea, angol szakos tanár


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!