Díjeső a Bibliai Olimpián

Bibliai Olimpia Selye János Gimnázium

A komáromi Selye János Gimnázium valósággal tarolt az idei országos Bibliai Olimpián! Az iskola diákjai a megmérettetésen mind az első, mind a harmadik helyet megszerezték. Az első hellyel a II.A (Kelemen Roland, Sámson Dávid, Varga Máté Larion), a harmadik hellyel az I.C (Halász Dóra, Illés Dorka, Sztakovics Gréta) tanulói büszkélkedhetnek!

A Komáromban megrendezett megmérettetésre április 26-án került sor. A bibliaolvasás és szövegértelmezés nem egyszerű feladat: egyszerre kalandos és intellektuális kihívás, élmény és tanulságos szórakozás.

A selyés gimnazisták hatalmas elszántsággal vágtak bele a versenybe, eltökéltségüket csak fokozta, hogy egyházi iskolákkal is meg kell mérkőzniük. Ügyesen vették az akadályokat, és nem egy egyházi iskolát utasítottak maguk mögé.

A levél műfaja meghatározó jelentőségű a szentírási műfajok között: nemcsak tartalmi értelemben kiemelkedően fontos műfajcsoport, hanem a kapcsolatteremtés egyik eleven formájaként is. Az idei bibliaverseny egyik legszellemesebb feladata is a levél műfajához kapcsolódott: a versenyzőknek a levélrészletek alapján kellett rekonstruálni a levelekben tárgyalt viszonyokat, például azt, ki kinek írhatta az adott levelet. De a játékos feladatok között keresztrejtvény is akadt.

ujszo

A verseny lényegéhez tartozott az is, hogy bizonyos bibliai szövegeket a tizenkét háromfős csapat tagjainak behatóan kellett ismerniük. A kötelező olvasmányok között ezúttal Nehemiás könyve, Judit könyve, Eszter könyve és Péter apostol levele szerepelt. Ezek az izgalmas szövegek valóságos szöveglabirintusok, melyekben nagy kedvvel bolyong az olvasó. Ez abból is kiderült, hogy a csapatok szinte fej fej mellett haladtak, és a küzdelem egyre szorosabbá vált. Az első három helyezett pontszáma között csak egy-egy pontnyi különbség alakult ki.

Természetesen az ilyen vetélkedés nemes verseny, és elsősorban nem a győzelemről szól: hiszen mindenki győztes, aki a szeretet jegyében tanulmányozza a szentírást.

Az I.C csapata

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?