Az SaS szerint fenntarthatatlan körülmények uralkodnak a rendőrségnél

juraj krúpa k

Az SaS párt képviselői szerint fenntarthatatlan körülmények uralkodnak a rendőrségnél. További rendőrök távozására számítanak. Juraj Krúpa (SaS) parlamenti képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatóján arra is rámutatott, hogy a rendőrség korlátozott hatáskörrel rendelkezik a bűncselekményekkel szemben, miután egy büntetőjogi módosítással megemelték a kárérték határát.

„A rendőrségen nem lesz elég olyan rendőr, aki képes lesz kezelni a Szlovákiában kialakuló helyzetet” – mondta Krúpa. Nem tartja átgondolt megoldásnak, hogy 5 000 eurót javasolnak azoknak a rendőröknek, akik 20 évet szolgáltak, és vállalják, hogy további három évig még szolgálatban maradnak. Rámutatott, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség megszüntetésével nem több száz, hanem csak mintegy 100 rendőr szabadul fel, akik más területeket vagy rendőrségi körzeteket erősíthetnek meg. Krúpa szerint Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszternek meg kellene fontolnia, hogy folytatja-e munkáját a posztján.

Maria Kolíková parlamenti képviselő és az SaS elnökhelyettese szerint a kereskedők növekvő bűnözésről számolnak be. Kifogásolta, hogy a büntetőjogi törvénymódosítás során nem kérdezték meg a rendőrök véleményét. Ugyanakkor elmondta, hogy a rendőrségnek és az igazságügyi szerveknek nem volt idejük felkészülni a büntetőpolitika elfogadott módosításaira. „Egyszerűen ez valóban az ország biztonságának a veszélyeztetéséhez vezet” – tette hozzá a volt igazságügyi miniszter. Jelezte, hogy törvénymódosító javaslatokat fognak előterjeszteni.

A büntető törvénykönyv módosítása augusztusban lépett érvénybe. Boris Susko (Smer) igazságügyi miniszter ezen a héten elutasította azokat kijelentéseket, melyek szerint nő a lopások száma. Szerinte nem egész három hét után nem lehet kiértékelni az új törvény bűnözés mértékére gyakorolt hatását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?