A világ legbizarrabb szállodái

<p>Elege van a szállodai éjjeli szekrény kényszerű művirágaiból? Utálja, hogy megint parkolóra néz a szobája? Az ilyen helyzeteknek van másik oldala is: a Guardian összeszedte a planéta legszokatlanabb szállodáit, melyek sokszor érdekesebbek, mint maga a nyaralás.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

Lássuk, hol mely szállások a legeredetibbek!

Costa Verde, Quepos, Costa Rica

Egy hegyoldalba ékelődött repülőgépről első körben valószínűleg nem a gondtalan pihenés eufóriája jut eszünkbe. A Costa Verde csapata megvett egy 1965-ös Boeing 727-est az esőerdő egyik meredélyében, majd apró szállóvá alakította. A két hálószobás, fateraszos objektum egy tizenöt méter magas állványzaton kuporog, maga alá kényszerítve a dzsungelt. A gép ablakain kitekintőnek így továbbra is úgy tűnhet, mintha egy zuhanó vagy legalábbis repülő Boeingen üldögélne. A Costa Verde közelében autentikus állatokat is találunk, bár nem valószínű, hogy a repülőgéphotel a helyi majompopulációnak köszönhetően lett a nászutasok egyik kedvence.

Neemrana Fort Palace, Alwar, India

A közel hatszáz éves épületkomplexum az India 1947-es függetlenedése utáni időszakban romokká amortizálódott. 1986-ban állami és magánbefektetők közösen kezdték restaurálni a Delhi közelében fekvő történelmi palotát, melyet 1991-től látogathat a nagyközönség. Hét palotaszárny, csodás függőkertek, pazar kilátás. Nem csoda, hogy az itt létesült hotel is bekerült a válogatásba.

V8 Hotel, Böblingen, Németország

A V8 Hotel az autófanatikusok fellegvára. Harmincnégy autóközpontú hálószoba, ahol nyugodtan álomra hajthatjuk a fejünket egy szigorúan német, Mercedesből vagy Volkswagenből átalakított franciaágyon. Akinek ez nem lenne elég, aludhat autómosó vagy klasszikus benzinkút ihlette szobában is. A szállóban nemcsak ággyá alakítják az antik autókat, hanem komoly rekonstrukciós munkákat is végeznek rajtuk, amelyet a hotel vendégei a közeli Mercedes, illetve Porsche gyárak végiglátogatása után közvetlen közelről, folyamatában figyelhetnek meg.

Juvet, Valldall, Norvégia

A hatalmas üvegablakoknak és -ajtóknak köszönhetően a Juvet lenyűgöző kilátást biztosít, és habár a térséget valóban nem a tipikus napozós időjárás jellemzi, a fenyőerdők és a hotel mellett csordogáló Valldall folyó látványa bizonyára majdnem mindenkit kárpótol a barnaság elmaradásáért. A hotel a norvég minimalista stílus iskolapéldája, letisztult vonalak és csak olyan létfontosságú berendezések jellemzik, mint a panoráma jacuzzi, vagy a hűvös éghajlat elleni hadviselés fontos eszköze, a hatalmas szauna.

Hayema Heerd, Oldehove, Hollandia

Szerencsére a pajtára emlékeztető szálloda sem hiánycikk többé. Itt tehénbőr szőnyeg és szalmakanapé várja az elegancia minden formáját elutasító vendégeket. Hans és Will Hoogeboom rezidenciáján találunk szalmapalotát, baldachinos – szerencsére hagyományos matraccal ellátott – szalmaággyal és van szalmaiglu is.

Sala Silvermine, Svédország

A világ legmélyebben levő hálószobája, a világ egyik legjobb állapotban megőrzött ezüstbányájában. 155 méter mélyen a föld alatt találjuk ezt a különleges hotelt, ahol hatalmas tárnarendszer, rejtett alagutak és föld alatti tavak várják a látogatókat. A földmélyi hideget kizárólag az egységesen 18 fokra fűtött hálószobákból zavarták ki, így napolaj helyett célszerű inkább egy jó meleg kabátot becsomagolnunk.

Villa Cheminée, Franciaország

Adott egy klasszikus, 70-es évekbeli francia, kisvárosi lakóház egy 15 méter magas torony tetején. A torony önmagában gyakorlatilag egy óriási modell: a közeli cordemais-i hőerőmű kéményének kicsinyített mása. A ház egy 2009-es művészeti projekt keretein belül, a japán Tatzu Nishi által került a torony tetejére. Most bárki bérbe veheti pár napra a Loire-ra néző apró, kétszemélyes kis épületet.

Het Arresthuis, Roermond, Hollandia

Nem kell feltétlenül bankot rabolnunk, hogy egy kényelmes börtön vendégszeretetét élvezhessük. A hollandiai Het Arresthuis luxushotelben nem is olyan rég még az ország legelvetemültebb bűnözői raboskodtak, most viszont bárkire rázárhatják a cellaajtót, ha eleget fizet. A komfortérzet és a kiszolgálás természetesen egy fokkal jobb a korábbi időszakhoz képest: gourmet fogásokat kínáló étterem és több, félemeltnyi cella egybenyitásából születő lakosztály várja a vendégeket. (hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?