Mongol munkavállalók alkalmazása Magyarországon? Megoldható!

mongol

A magyar munkaerőhiány már régóta jelen van a gazdaságban és a cégek életében. A hazai forrásból történő megoldás azonban egyre nehezebb, és az sem látszik, hogy rövid időn belül normalizálódna a helyzet. Ezért is kell alternatív források után kutatni, mint amilyen a mongol munkaerő is.

 

Megfelelő megoldás minden helyzetre

A külföldi munkavállalók toborzása továbbra sem egy egyszerű feladat. Egy olyan munkaerő-közvetítő, mint a TERENDO, nagy segítséget jelenthet az egész folyamatban. Hiába hozott több könnyítést is az elmúlt években a magyar kormány, profi támogatás nélkül könnyedén el lehet veszni a toborzásban, engedélyek beszerzésében. Nincs ez másképp a mongol munkavállalók esetében sem, de miért éppen Mongólia?

Mongólia nem mondható egy közeli országnak, mivel Ázsia mélyén, Kína és Oroszország között helyezkedik el. A legutóbbi adatok alapján a lakossága 3.400.000 fő, ennek ellenére mégis a világ 18. legnagyobb országáról van szó. A népesség több, mint egyharmada a fővárosban, Ulánbátorban lakik. Cirill betűvel írnak, az idősebbek pedig beszélik és értik is az orosz nyelvet. Ez nagy előnyt jelenthet a toborzás során is, mivel könnyedén megtalálhatják a közös hangot azokkal a külföldi munkavállalókkal, akik szintén kommunikálnak oroszul.

Pláne igaz ez Magyarországra, ahol jelenleg is több tízezer olyan vendégmunkás található, akik folyékonyan beszélnek orosz nyelven vagy értik azt. A kommunikáció pedig nagyon fontos a külföldi munkavállalók esetében. A beilleszkedésre nagy hangsúlyt kell fektetni, függetlenül attól, hogy Mongóliából vagy más országból érkeztek.

Mely területeken tud segíteni a mongol munkaerő?

A gazdaság és a cégek egyre jobban megérzik a munkaerőhiány negatív hatásait. Az üres pozíciók száma csak növekszik, de a másik oldalról nem érkezik elég magyar munkavállaló, sőt. A külföldi munkaerő azonban azonnali megoldást jelenthet. A mongol munkások a visszajelzések alapján több területen is megállják a helyüket. A fuvarozástól kezdve a feldolgozóipari munkákon át egészen a logisztikáig.

Motiváltan és lelkesen vetik bele magukat a munkába. Gyorsan megtanulják az új feladatukat, így a beilleszkedés és betanulás miatt sem kell komolyan aggódni.

Érdemes alaposan megtervezni az egész folyamatot

Egy profi munkaerő-szakértő segítségével már az igények meghatározásával megkezdődik az egész projekt. Minden kérdésre választ fogunk kapni, a nehezebb feladatokhoz pedig minden támogatást megkapunk. Toborzás, interjúztatás, adminisztráció, utaztatás, tolmácsolás és HR feladatok. Ez mind hozzátartozik egy munkaerő-szakértő feladataihoz, amit le tud venni a vállunkról és minőségien el tudja végezni azt. 

Fontos azonban, hogy ne halogassuk sokáig a pozíciók feltöltését. A toborzástól a munkába állásig akár 12-20 hét is eltelhet. Minél hamarabb vegyük fel a kapcsolatot a megfelelő partnerrel.

PR

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?