Zenei Kánaán Gombaszögön!

Gombaszög |

<p>Valamivel több, mint egy hónap választ el minket az idei Gombaszögi Nyári Tábor kezdetétől, hiszen a szlovákiai magyar kulturális élet egyik legjelentősebb találkozóhelye július 12-én nyitja meg kapuit. A napközben zajló előadásokat, csapatjátékokat, kikapcsolódást és feltöltődést biztosító programokat esténként színes zenei program váltja: Besh o droM, Halott Pénz, Kistehén és még sorolhatnánk...</p>

2016-ban, tizenhárom év után a Gombaszögi Nyári Tábor visszaköltözött régi-új helyszínére, a Sajó völgyében található Szalóc község Gombaszög nevű részére. Bár a helyszínnek köszönhetően a tábor egy teljesen új arcát ismerhetik majd meg a táborlakók, a szervezők az előző évekhez hasonlóan igyekeztek a magyar könnyűzene színe-javából válogatni.

A Gombaszögi Nyári Tábor korábbi sajtóközleményében már hírt adott az első négy nap fellépőinek nagy részéről. Kedden (július 12.) a nagyszínpad vendége a jóvilágvan, illetve a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company, szerdán (július 13.) a Péterfy Bori & Love Band, illetve a Korai Öröm (Korai Acoustic Instrumental, Korai Trancemission) csapnak a húrok közé. A csütörtök (július 14.) az állandó visszatérő Magashegyi Undergroundé, illetve a GNYT-ba először ellátogató Halott Pénz formációjé. A csütörtöki zenei programot színesíti továbbá a Farkas a Mézes a Német meg a Bob, melynek tagjai a 2015-ös tábornak köszönhetően álltak össze egy zenekarrá. Pénteken (július 15.) a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Margaret Island zenél majd, valamint fellép a pozsonyi székhelyű Buy Her Sugar nevű formáció, akik zenéjében az elektrofolk, a silky pop és vibrating alternative műfajok keverednek.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"234183","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"270","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]Szombatra (július 16.) az előrejelzés biztosra mutatja, hogy este meleg, már-már szavannai időre lehet számítani. Ennek fényében a szervezők a KFT-t bízták meg, hogy teremtsen egy kis afrikai hangulatot. A magyar alternatív zene hőskorából való zenekar számait, mint a Balatoni nyár vagy a Száll egy pofon a szélben a “mai fiatalok” összes generációja kívülről fújja. A szombati napon még egy nemzetközi deszkákat megjárt zenekar, a Besh o droM érkezik Gömörbe. Az együttes zenéjében a kelet-európai kultúra sokszínűsége tükröződik vissza. Tortapapír, Ha megfogom az ördögöt, Meggyújtom a pipám, hogy csak a legismertebb dalaikat említsük. A szombati napon sem hagyjuk hazai zenekar nélkül a kíváncsi füleket. Fellép a komáromi Spliff 447, akik a hiphop, poprock, ska és reggae ötvözetét szórják szét a hangfalakon keresztül.

Az utolsó napon, vasárnap (július 17.) többe között a Kistehén zenekaré lesz a főszerep. A magyar zenei éterbe a Szájber gyerekkel robbantak be, s bár azóta átestek néhány változáson, ami a zenekar tagjait illeti, mindmáig népszerű dalokkal állnak elő. Az Ezt is elviszem magammal dal köré egy egész kultusz alakult, s a Jó csávó a Markó is komoly népszerűségnek örvend. A nap másik fellépője a Budapest Bár, akiknek a magyar rockzene kultikus alakjaival karöltve olyan klasszikus számokat sikerült már teremteniük, mint a sokak által dúdolgatott Szívemben bomba van vagy a Szilvafácska. Szintén vasárnap hallhatjuk a szlovákiai magyar népzene jelentős énekesnőjét, Korpás Évát is a nagyszínpadon. Bízunk benne, hogy a gyerekek éppúgy élvezik majd előadását, mint népzenekedvelő szüleik, hiszen Korpás Éva 2007-ben jelentette meg első gyermekeknek szóló lemezét, Csalogató címmel.

Van még mindezek után valaki, aki kételkedik abban, hogy az idei Gombaszögi Nyári Tábor is fantasztikusnak ígérkezik? Bízunk benne, hogy nem! A jegyelővétel már működik, senki ne késlekedjen!

További információk a Gombaszögi Nyári Tábor honlapján, illetve hivatalos Facebook-oldalán olvashatóak.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"234184","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"253","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Az Új Szó a rendezvény hivatalos médiapartnere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?