Whitney Houston utolsó filmje "nagy visszatérés" lett volna

Berlin |

<p>Whitney Houston halála a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is téma volt: a díva utolsó, bemutatásra váró filmje a "nagy visszatérést" jelentette volna az alkotás producere szerint.</p>

"Nagyon-nagy dobás lett volna, olyannyira jó, sőt briliáns benne" - fogalmazott Howard Rosenman, a Sparkle című film egyik producere. A szakember szavait a Berlinale ideje alatt napi kiadással jelentkező filmes szaklap, a The Hollywood Reporter idézte.

Rosenman már az eredeti, 1976-os filmben is részt vett. A Sparkle egy csupa lányból álló együttes felemelkedését meséli el bizonyos fokig a Diana Ross fémjelezte Supremes történetére támaszkodva.

A film Jordin Sparksnak, az egyik amerikai tehetségkutató felfedezettjének főszereplésével forgott, nyers vágása már készen van. A producer a napokban nézte meg az első változatot. "Épp Whitney alakításán gondolkoztam, azon, hogy óriásit nyújt. Aztán érkezett a halálhíre. Sokkot kaptam" - idézte fel Rosenman.

Debra Chase Martin producer - Houston korábbi produkciós partnere - éveken át gondozta az ötletet, mielőtt a Sony Pictures végre rábólintott, és zöld jelzést adott a forgatásnak. A film bemutatóját eredetileg szeptember 17-re tűzték ki, a popdíva váratlan és tragikus halála azonban átírhatja a terveket.

A Sparkle című filmen - úgy tűnik - "átok ül": korábban a Warner stúdió kezelte, és Aaliyah játszotta volna a főszerepet. A fiatal énekesnő azonban 2001-ben repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

A projekt később került a Sony istállójába, a rendezői székbe Salim Akil ült be, a forgatókönyvet felesége, Mara Brock Akik jegyzi.

Houston alakítja a három lány anyját, aki elindítja őket a hírnév felé. A díva énekel is a filmben, egy gospelt (Eyes on the Sparrow) és egy duettet Jordin Sparksszal. "Óriási az a gospel, egyszerűen zseniálisan adja elő" - jegyezte meg Rosenman.

Az 1960-as évek Detroitjában játszódó filmben Houston és Sparks mellett Cee Lo Green is szerepel, a dalok jó részét R. Kelly írta.

A forgatás három hónapja ért véget. Ez volt Houston hatodik és egyben utolsó filmszerepe. Az énekesnő a Több mint testőr című hollywoodi produkcióban aratta legnagyobb sikerét a széles vásznon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?