Visszavonta Bill Cosby tiszteletbeli doktori címét a George Washington Egyetem

<p>Visszavonta Bill Cosby tiszteletbeli doktori címét a George Washington Egyetem a komikus ellen szexuális erőszak vádjával indított per miatt.</p>

Az amerikai főváros egyetemén nem szokás visszavonni egy fokozatot olyan információk alapján, amelyek a rang odaítélése után derültek ki, de Bill Cosby tiszteletbeli doktori címe bántja azokat a jelenlegi és egykori hallgatókat, akiket valaha szexuális bántalmazás ért - fejtette ki Steven Knapp, az egyetem rektora az intézmény honlapján.    A komikus ellen szexuális bántalmazás miatt december végén emeltek vádat pennsylvaniai ügyészek egy 2004-es ügyben. A vád szerint 2004 januárjában Cosby Philadelphia melletti lakásában elkábított és "szexuálisan megtámadott" egy karrierrel kapcsolatos tanácsokért hozzá forduló nőt. A színészt december végén letartóztatták, ám óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. Perében az első meghallgatás január 14-én lesz.    Eddig több mint 40 nő lépett elő nemi erőszak vádjával a hírességgel szemben, aki az 1980-as években futó The Cosby Show című tévéműsorral vált ismertté. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket.    Cosby és ügyvédei elismerték a házassági hűtlenség tényét, de a szexuális kihágás vádját tagadták.     Az USA Today című lap az elmúlt héten arról számolt be, hogy hatvanból körülbelül 23 intézmény jelentette ki, hogy visszavonja a Cosbynak adományozott tiszteletbeli címeket.     Paul Gosar amerikai képviselő és számos kollégája pénteken mutatta be azt a dokumentumot, amellyel visszavonják Cosbytól az Elnöki Szabadság-érdemrendet, az Egyesült Államok legfontosabb civil kitüntetését.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?