Viharosan kezdett a III. Martosi Szabadegyetem

Martos |

<p>Az első nap történéseire nagyban rányomta bélyegét a zord időjárás. A szerdai viharos idő ellenére megtelt a Martfeszt Turul nagyszínpada előtti tér, mire Rúzsa Magdi és zenekara elkezdte az esti koncertet.</p>

A tomboló szél, a felázott, sáros talaj sem tudta elrontani a valódi fesztiválhangulatot, amit Magdi produkciója varázsolt a szabadegyetem közönségének. Csütörtökre átvonultak a viharfelhők, megszűnt a gatyarohasztó hőség is, és a délutáni foglalkozások, előadások már a Feszty-park nyújtotta kellemes környezet minden áldásával zajlottak.

Az esti nagykoncert Demjén Ferenccel „majdnem teltházasra” sikerült, Rózsi rendesen odatette magát, megénekeltetve a nagyjából ezerfős tömeget. Mivel a következő produkcióra, a Kerekes Band koncertjére másfél órát kellett várakozni a színpadi átállás miatt, sokan elmentek, így csak maroknyi nézőközönség tombolta végig Kerekesék színvonalas etno-funk produkcióját, énekelte torkaszakadtából a Csángó Boogie refrénjeit. Ugyanezen okból kifolyólag a Firkin bulizenéjét is kevesebben élvezhették.

Sajnos, az Erdei kisszínpad koncertprogramjának áthelyezése hosszabb átállásokhoz vezet a nagyszínpadon, ezzel azért a szervezők kezdhetnének valamit. A helyszín egyébként csodálatos, a rendet ügyesen biztosították a szervezők, a vihar átvonultával a világítási gondok is megoldódtak. Jól szolgál a mobiltöltő állomás az Árgyélus-pihenősaroknál, működik a wi-fi lefedettség, a pálinkaválaszték átlagon felüli, enni- és innivalóban nincs hiány.

Az ötnapos III. Martosi Szabadegyetem köszöni szépen, jól megvan, a pénteki – bár lapzártánk után kezdődött – Tankcsapda minden bizonnyal teltházas buli volt, a ma esti Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Deák Bill Blues Band koncertjeire is kitárt turulszárnyakkal várja a fesztivál a közönséget. Az igazán kitartó látogatók vasárnap még megnézhetik a Balkan Fanatik és az Ismerős Arcok produkcióját, találkozhatnak Böjte Csabával, megnézhetik az Erdei színpadon a Görbe Tükör Színjátszó Csoport előadását, de a www.martfeszt.sk weboldalon találhatnak maguknak a kiírt programok közül politikai és társadalmi témájú előadásokat is, korosztályra való tekintet nélkül, ha éppen arra támad kedvük. Ahogy a régi görögök is megmondták: Martra fel, veled együtt mindenki ott lesz! (kisp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?