Versenypályázatok, ösztöndíjak

A Szlovák Rektori Konferencia és a Siemens szlovákiai leányvállalata idén is meghirdette Werner von Siemens Excellence Award elnevezésű közös versenypályázatát.

A Szlovák Rektori Konferencia és a Siemens szlovákiai leányvállalata idén is meghirdette Werner von Siemens Excellence Award elnevezésű közös versenypályázatát. A pályázaton azok a harmadévesnél idősebb, felsőfokú műszaki tanulmányokat folytató hallgatók vehetnek részt, akik már döntöttek szakdolgozatuk témájával kapcsolatban. Pályázhatnak továbbá doktoranduszhallgatók, a Szlovák Rektori Konferencia által tömörített egyetemek és főiskolák negyven évesnél fiatalabb dolgozói, valamint munkacsoportjai. A Werner von Siemens Excellence Award nyerteseit több kategóriában hirdetik ki. A tudományos kutatás kategóriájában egy nyertes pályázót hirdetnek, a jutalma 200 ezer korona, a szakdolgozatok kategóriájában egyenként 20 ezer korona értékű, a doktori disszertációk kategóriájában egyenként 30 ezer orona értékű jutalomban részesülhet három-három sikeres pályázó. A pályázaton külföldi tanulmányi lehetőséget biztosító ösztöndíj is elnyerhető. Ez utóbbira a pályázatok beküldési határideje 2002. február 15-e, a tudományos kutatás, a szakdolgozatok és a doktori diszszertációk kategóriájában a beküldési határidő 2002. július 15-e. A beérkezett pályázatokat a szlovák oktatásügyi minisztérium, a Szlovák Rektori Konferencia, a Siemens és egyéb, független szakmai szervezetek képviselőiből álló bizottság értékeli. A Werner von Siemens Excellence Award pályázatát első alkalommal a Siemens AG cég fennállásának 150. évfordulójára 1997-ben hirdették meg. A nyerteseknek járó pénzjutalom és a külföldi tanulmányokra szóló hallgatói ösztöndíj a leendő szakemberek és műszaki értelmiségiek szakismereteinek bővítését, kölcsönös tapasztalatcseréjét kívánja elősegíteni. A Siemens cég elsősorban azokban a közép- és kelet-európai országokban támogatja a felsőfokú művelődést, és segíti a hallgatók szakmai felkészülését, amelyekben van leányvállalata.

Az érdeklődők bővebb felvilágosítást kaphatnak a www.siemens.sk/ spolocnost/award internetes honlapon. (op)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?