Újévi hangverseny és bál Kassán

Kassa. Január 5-én negyedszer rendez újévi hangversenyt a kassai Csermely kórus vezetősége, valamint a Csermely Polgári Társulás, a szervezők ezúttal is számos vendégelőadót hívtak a Művészetek Házába.

Kassa. Január 5-én negyedszer rendez újévi hangversenyt a kassai Csermely kórus vezetősége, valamint a Csermely Polgári Társulás, a szervezők ezúttal is számos vendégelőadót hívtak a Művészetek Házába. Havasi József operaénekes, a kórus karnagya elmondta, hogy a Csermely életében jelentős eseménynek számít ez a hangverseny, melyre minden évben lázasan készülnek. Az újévi köszöntőt hagyományosan a szlovákiai magyar közélet egy vezető személyisége mondja, ezúttal Duka Zólyomi Árpád vállalta ezt a tisztet. A koncerten a fiatal tehetségek mellett a hazai, főleg a kassai zenei élet különböző nemzetiségű képviselői is színpadra lépnek. Neves magyarországi vendégek is megtisztelik előadásukkal a rendezvényt, melynek legemlékezetesebb pillanatait az előző években a Pátria rádió is közvetítette. Mivel a rádióközvetítés ezúttal elmarad, érdemes jegyet venni az eseményre. A legifjabb nemzedék is képviselteti magát, fellép a kassai magyar alapiskola Csengettyű kórusa, Ferenci Andrea vezényletével. Magyarországról Daróczi Tamás, a Magyar Állami Operaház művésze érkezik, aki egyebek közt duettet énekel Vajda Margarétával, a besztercebányai operaház koloratúrszopránjával. A reneszánsz zenét két debreceni művész képviseli, Miskolcról pedig Sztahura Ágnes orgonaművész látogat Kassára. A könnyebb műfajok is helyet kapnak a hangversenyen, Havasi Mária és Hundzsa István a Dracula című musicalből adnak elő részletet. Az Igor Dohovič vezette fiatal kassai kamarazenekar, a Musica Iuvenalis a visszatérő vendégek sorába tartozik, most is nagy sikerre tarthat számot. Havasi József elmondta, hogy a Csermely kórus három héttel ezelőtt Miskolcon tartott sikeres „főpróbát”, és bár jelenleg kevesebben vannak, mint négy évvel ezelőtt, remélik, most sem okoznak csalódást. A hangversenyt követően a táncos lábúak részt vehetnek az I. Farsangnyitó bálon, melyet Kupa Mihály volt magyar pénzügyminiszter nyit meg, a zenét pedig a Sexit zenekar szolgáltatja. A mazsorettek produkciójával, klasszikus táncokkal és pezsgős vacsorával tarkított bálra külön jegyek is válthatók a kassai magyar könyvesboltban. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?