Újdonság: Playback Színház

Komárom |

<p>Félidejéhez érkezett tegnap a 46. Jókai Napok. Délelőtt a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium roppant tehetséges diákjaié volt a városi művelődési központ kamaratere.</p>

A gimnázium bábcsoportja Mészáros Andrea rendezésében valóságos bábparádét produkált. Sokak szerint ez volt a fesztivál eddigi legjobb előadása. Kitettek magukért az iskola színjátszói, a Tsízió Diákszínpad tagjai is. Petkó Jenő Egyszervani komédiák című vásári komédiáját játszották, nagy sikerrel. Az előadást Hlavaty Márta rendezte.

Közben készült a Visszhang című fesztiválnapilap friss száma. Tompa Gabriella főszerkesztő, Czékus Péter grafikai szerkesztő és csapatuk az egyes csoportok rendezőit, tagjait, az előadásokról távozó nézőket faggatják.

A Gurigongo Symposium tegnap sem tétlenkedett. Újabb flashmobot tartottak, „Fújd, ki tudja, meddig fújhatod” címmel. Sípszóra lufit fújtak a Klapka téren, összeszorították a száját, majd újabb sípszóra elengedték.

Késő délután a dunaszerdahelyi Novus Ortus mutatta be Illatgyökér című új produkcióját, amelyet a héten már kétszer játszottak otthon. Takács Tímea rendező A tollaskígyó fiai című gyűjteményben találta a mesét Piripiriről, a szép indiánról, akinek olyan szép lányt kellett választania, amilyen ő maga.

A dunaszerdahelyiek előadása után olyasmi következett a RÉV Magyar Kultúra Házában, ami még nem volt a Jókai Napokon: Playback Színház. Ez egy olyan improvizációs technika, ami abból áll, hogy a nézők hangulatokat, érzéseket, történeteket osztanak meg, s ezeket a társulat néhány minimál eszköz segítségével, mozgással, hangokkal, néhány mondatnyi szöveggel megjeleníti. A nézők bevonásáról a játékmester gondoskodott, ő vezette az előadás menetét.

A Zokniszínháznak már saját rajongótábora van a 46. Jókai Napokon! Mindenkit megállítanak a kedves és nevettető bábjelenetek a vmk aulájában. Tegnap is vidámabban indultak a nézők a színpadon elhelyezett kamaratérbe kortárs ír drámát nézni, miután végignézték a párra váró zoknik randevúit.

Az esti előadást a füleki Zsákszínház hozta. Martin McDonagh Vaknyugat című darabja alapján készítették Elveszett erkölcsök című előadásukat, némileg átdolgozva az eredeti drámát, melyben árad a bűn, a hősök pedig saját tehetetlenségük dühös foglyai. (Szél János)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?