Kultúra

Új albummal ünnepli 100. születésnapját a legendás brit énekesnő

London | Századik születésnapját új albummal ünnepli Vera Lynn, a második világháború alatt és az 1950-es években nagy népszerűségnek örvendő brit énekes-dalszerző.
MTI

2017. február 2. 11:20

A 100 című lemezen újrakevert klasszikus dalokat énekel, egyebek mellett a We'll Meet Again és a Sailing című slágere is új zenekari háttérrel szólal meg a március 17-én, három nappal a születésnapja előtt megjelenő korongon.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"264431","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A második világháború idején Lynn dalai a remény szimbólumává váltak a brit és a szövetséges csapatok körében. Pályafutásáért 1975-ben a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntették ki, és megkapta a Dame címet, a lovagi cím női megfelelőjét.

"Nagyon megindító, hogy az emberek még mindig szeretik ezeket a régi dalokat, amelyek felidézik a korszak hangulatát" - fogalmazott Lynn közleményében.

Az énekesnő hozzáfűzte: őt is boldoggá tette, hogy újra hallhatta ezeket a számokat teljesen más feldolgozásban.

Lynn 92 évesen kiadott válogatása, a We'll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn a brit lemezlista élére került, ezzel ő lett a legidősebb előadóművész, akinek Angliában a toplista csúcsára jutott az albuma.

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?