Tudta-e, hogy...

fogyókúrázók különös veszélynek teszik ki fogaikat, mivel az étrendjük általában sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet és gyógyteát tartalmaz.

fogyókúrázók különös veszélynek teszik ki fogaikat, mivel az étrendjük általában sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet és gyógyteát tartalmaz.

fogromlás kockázata megnő sportolók esetében, akik gyakran savas hatású, energiát adó sportitalokat fogyasztanak, és akik testsúlyukat provokált hányással tartják fenn.

savas ételek fogyasztása után végzett azonnali fogmosás káros lehet, mert tovább dörzsöli az étkezés során savas hatásnak kitett fogakat.

az üdítők és teák lassú ivása jobban károsítja a fogakat , mint ugyanezen italok gyors elfogyasztása, mivel a fogak hosszabb ideig érintkeznek a savakkal.

az étkezések között elnassolt cukormennyiség jobban károsítja a fogazatot, mint amikor ugyanennyi cukrot a főétkezéseken belül fogyasztunk.

fogzománc szervezetünk legkeményebb része.

születéstől 25 éves korig több mint 608 órát töltünk fogtisztítással (ha 2x2 percet szentelünk fogainknak).

az első fogkefe Kínában készült a 15. században.

maihoz hasonló fogkefék gyártása 1780-ban kezdődött Angliában. (erf)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?