Továbbjutottak az Érsekújvári Rockszínpad énekesei

Érsekújvár |

<p>Háromszoros győzelmet aratott az Érsekújvári Rockszínpad társulata az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny hétfő esti szlovákiai elődöntőjén.</p>

Továbbjutott Takács Noémi Peredről, Gardenö Klaudia Garamkövesdről és Koterík Tamás Palástról, mindhárman az Érsekújvári Rockszínpad tagjai. 
A rendezvény a KultúrKorzó és Gejza Pischinger polgármester támogatásával valósult meg a főtéri kultúrházban, az Érsekújvári Rockszínpad rendezésében. Ezzel az elődöntővel zárták a KultúrKorzó első félévét, a második félévet augusztus 20-án kezdik meg a VIII. Szent István Esttel, ahol megtartják a Rómeó és Júlia musical bemutatóját. Stugel Tibortól az Érsekújvári Rockszínpad vezetőjétől megtudtuk, hogy komoly háttérmunka kellett a nemzetközi elődöntő megszervezéséhez, de nem vallottak szégyent, a Budapesti Operettszínház tagjai meg voltak elégedve a szervezéssel, a közönség élvezte a színvonalas hazai és osztrák produkciókat. A nemzetközi énekverseny szlovákiai elődöntőjében 13-an versenyeztek a továbbjutásért. A Budapesti Operettszínház részéről Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra vett részt a zsűri munkájában, továbbá Klein Ottokár Érsekújvárban élő világszerte ismert tenorista. A zsűri minden produkció után hosszasan értékelte a hallottakat, a versenyzők két musical részlettel mutatkoztak be. Az énekverseny célja lehetőséget adni a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiataloknak. Az elődöntők Marosvásárhelyen, Bukarestben, Érsekújvárban, Münchenben, Tokióban, Szöulban, Grazban, a komponista szülővárosában Szabadkán, valamint Budapesten zajlottak. A zsűri minden városban több száz fiatal művész közül a jelentkezések arányában választották ki a legjobbakat, így Grazból hat, Münchenből hét, Marosvásárhelyről két, Bukarestből három, Szabadkáról négy, Érsekújvárról három, Tokióból és Szöulból pedig két-két versenyző lesz ott a június 29-30-i szabadkai középdöntőben, ahol nemzetközi zsűri előtt lépnek fel.
A döntőt július 1-jén a Szabadka melletti Palics Szabadtéri Színpadán rendezik meg, ahol az énekeseket a Budapesti Operettszínház Zenekara kíséri.

Július 4-én nagyszabású gálaműsorral zárják az eseménysorozatot a Budapesti Operettszínházban, amit a Duna Televízió is felvesz, az évzáró produkcióban bemutatkoznak a legtehetségesebb versenyzők, akik  Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter előadóművészekkel léphetnek színpadra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?