Több mint kétméteres rajzokat találtak egy névtelen barlangban

Több mint kétméteres rajzokat találtak egy névtelen barlangban

A barlangot 1998-ban fedezték fel, az azonban csak most derült ki, hogy Észak-Amerika egyik leggazdagabb barlangrajz-lelőhelyéről van szó.


 

Egy szakértőcsoport egy névtelen alabamai barlangban éppen fotografikus 3D-modellezést folytatott, miközben őslakosok által készített hatalmas barlangrajzokra bukkantak – íjra a National Geographic.

Emberi alakokat ábrázoló formák jelentek meg előttük, miközben a 3D-s modell megvilágításán módosítottak. Akadt köztük több mint kétméteres alak is. Beazonosítottak továbbá egy 3 méteres texasi csörgőkígyót is, amely az őslakosok szent állata volt.

A lelőhely az európaiak érkezése előtti időkből származik, több mint ezeréves. A rajzok készültekor a térségben a mezőgazdaság kezdte átvenni a vándorló-vadászó-gyűjtögető életmód helyét. Jan Simek régész szerint az újonnan felfedezett barlangrajzok sokban különböznek a térség eddig felfedezett barlangrajzaitól.

A barlangok vallási szempontból voltak fontosak az őslakos közösségek számára. Ezek a helyek az alvilágot szimbolizálták. Pontosan ezért a szakértők úgy gondolják, a rajzok alvilági lelkeket jeleníthettek meg.

(ng.24.hu, cszs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?