Több mint 40 magyar nagyjátékfilm versenyez

Budapest. Összesen 43 alkotás, köztük az Argo 2, a Liza, a rókatündér, a Hajnali láz és a Veszettek című film versenyez a nagyjátékfilmek kategóriájában a 2. Magyar Filmhéten, március 1. és 6. között.

Budapest. Összesen 43 alkotás, köztük az Argo 2, a Liza, a rókatündér, a Hajnali láz és a Veszettek című film versenyez a nagyjátékfilmek kategóriájában a 2. Magyar Filmhéten, március 1. és 6. között. A fesztivál nyitó-filmje a Saul fia lesz – jelentették be a szervezők.

Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotása versenyen kívül lesz látható. A 2015-ös filmek mellett szerepel a kategóriában a 2014-ben elkészült magyar nagyjátékfilmek legjava is, így például Bodzsár Márk Isteni műszak, Mundruczó Kornél Fehér Isten, Szász János A nagy füzet vagy Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmje.

A versenylista szerint a televíziós játékfilmek kategóriájában 13 alkotást nézhet meg a közönség, köztük Gyöngyössy Bencének a román Securitate tevékenységének hatásait vizsgáló Janus című alkotását, valamint Fonyó Gergely gyerekfilmjét, A kőmajmok házát. A dokumentumfilmek kategóriájában vetített 74 alkotás között lesz Hörcher Gábor egy Bakony-vidéki roma fiúról öt éven keresztül forgatott Driftere, valamint a Gerő Marcell által rendezett Káin gyermekei is, amely a tököli börtön fiatalkorú lakóinak életét bemutató, 1985-ös Monory Mész András-film, a Bebukottak folytatásaként készült. Az animációs filmek közül 33, a kisjátékfilmek között 72, az ismeretterjesztő alkotások versenyében 33 film indul.

A Magyar Filmhét idei helyszíne a budapesti MOM Parkban működő Cinema City lesz. A filmhét díjairól titkos szavazással döntenek a Magyar Filmakadémia tagjai, az elismerések ünnepélyes átadása március 6-án lesz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?