Tízmilliárdszor látták már a Baby Shark-klipet a YouTube-on

dddddd

A mai napon a Baby Shark lett a világ legtöbbször megnézett videoklipje: elérte a tízmilliárdos nézőszámot a YouTube közösségi videomegosztó csatornán. A dél-koreai gyerekdal 2016 júniusában került fel az internetre, és villámgyorsan népszerűvé vált.

2020 novemberében hétmilliárd megtekintéssel a Guinness-világrekordok közé is bekerült, mint a legtöbbször megnézett videó, és ezt a státuszt azóta folyamatosan tartja.

A tízmilliárdos nézettséget úgy is lehet értelmezni, hogy legalább egyszer már minden ember látta a Földön. A Baby Shark egy Pinkfong nevű oktatási szervezet jóvoltábó született meg, amely az óvodás korosztály angoltudását igyekezett játékosan pallérozni. A hozzá készült videoklipen két gyerek utánozza a rajzolt cápákat, majd pedig menekül előlük, akkora sikerrel, hogy a gyerekek által mutatott tánc azonnal Gangnam Style-méretű népszerűségnek örvendhetett a kicsik körében, illetve a Billboard-listán.

Több ismert szülő, például Cardi B, Chance the Rapper vagy Tyra Banks is komoly reklámot csinált a klipnek azzal, hogy pozitív véleményt posztolt róla a Twitteren, de az Egyesült Államok legnépszerűbb tévés műsorvezetője, James Corden is foglalkozott vele esti showjában. A játékipar is gyorsan lecsapott a lehetőségre: egy amerikai cég plüssfigura formájában dobta piarca a cápacsalád legkisebb tagját, aki ráadásul a dalt is elénekli, ha megnyomják a hasát.

Vigyázat, a dal rendkívül addiktív, csak az kattintson rá, aki nem bánja, hogy napokra a fülébe ragad. Akinek pedig nagyon megtetszik, a 60 perces non-stop verzióját is megtalálja a YouTube-on.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?