Tizenegy Tony-díjat söpört be a Hamilton, a Broadway bombasikerű musicalje

<p>Elsöprő sikert aratott a Tony-díjak vasárnap esti átadóján a Broadway bombasikerű musicalje, a Hamilton, amely az amerikai színházi szakma 11 díját nyerte el.</p>

Az Alexander Hamiltonról, az amerikai függetlenségi háború hőséről, az alapító atyák egyikéről szóló musical számos technikai díj mellett megkapta a legjobb musicalnek, a legjobb rendezőnek, a legjobb színésznek, a legjobb partitúrának és szövegkönyvnek járó díjat.    A legjobb musical Tonyját Barbra Streisand nyújtotta át a Beacon Színházban megrendezett gálán, az Oscar-díjas színésznő negyven éve nem lépett fel a New York-i színházi világ legrangosabb díjainak átadásán.    A jubileumi, 70. Tony-díjátadóra rányomta a bélyegét az orlandói melegbárban vasárnap hajnalban elkövetett, 50 halálos áldozatot és 53 sebesültet követelő tömegmészárlás.     James Corden, a díjátadó gála házigazdája megnyitójában hangsúlyozta: "a ti tragédiátok a mi tragédiánk. A gyűlölet soha nem fog győzni... A ma esti show ennek a szimbóluma és ünneplése".    Az idén Pulitzer-díjjal is kitüntetett Hamilton szereplőgárdáját Michelle és Barack Obama mutatta be videoüzenetben. A hiphop musicalt a kritikusok és közönség is elragadtatottan fogadta tavaly őszi debütálásakor. A zenés darabot mérföldkőnek nevezték az amerikai musicaltörténetben. A hírességek közül olyan rajongói vannak, mint J. J. Abrams, a Star Wars - Az ébredő Erő rendezője vagy a zenész Jay Z.    A darabot 16 Tony-díjra jelölték, és a gálán ebből 11 díjat el is vitt. Ugyanakkor a Producerek 2001-ben felállított 12 Tony-díjas rekordját nem sikerült elérnie.    A Hamilton sikerét jelzi, hogy szinte lehetetlen jegyet szerezni rá, a producerek a csillagászati, több mint ezer dollárosra nőtt feketepiaci jegyárak letörésére már 849 dolláros jegyeket is meghirdettek.    A darab lemezfelvétele, amely ötven éve a legkelendőbb zenés színházi album, idén Grammy-díjat kapott.    A Tony-díjátadón egy fontos rekord mégis született: a musical kategóriában kiosztott mind a négy színészi Tony-díjat fekete művész kapta, amire még nem volt példa. A brit Cynthia Erivo a The Color of Purple című musical új Broadway-feldolgozásában nyújtott alakításáért vehette át a díjat. A Hamiltonból pedig három sztár, Leslie Odom Jr., Daveed Diggs és Renée Elise Godsberry kapott Tonyt.     A drámakategória színészi díjait Frank Langellának (The Father) és Jessica Lange-nak (Hosszú út az éjszakába) ítélték oda.    A legjobb dráma díját a The Humans, a legjobb drámafelújítás elismerését a Pillantás a hídról kapta. Ivo van Hove, a Pillantás a hídról rendezőjeként lett díjazott.    A Tony-díjátadó gála több év után költözött vissza a New York-i Radio City Music Hallból a Bacon Színházba. A ceremóniát a CBS televízió élőben közvetítette. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?