Táncospárok lendületben

Érsekújvár. Az idei Szlovák Társastánc Bajnokságot ezen a hétvégén, február 23-án rendezik meg Érsekújvárott. A versenytáncok leglátványosabb seregszemléjének első ízben ad otthont a tavaly felépült Millennium Sportcsarnok.

Érsekújvár. Az idei Szlovák Társastánc Bajnokságot ezen a hétvégén, február 23-án rendezik meg Érsekújvárott. A versenytáncok leglátványosabb seregszemléjének első ízben ad otthont a tavaly felépült Millennium Sportcsarnok.

Szivárványos színű ruhakölteményekben pompázó táncosok, bravúros lépéskombinációk – mindez kialakulása óta hozzátartozik a társastáncversenyek koreográfiájához. Maga a műfaj pedig felér egy komoly sportteljesítménnyel. A jó ritmusérzékű gyermekekkel általában már egészen zsenge korban elkezdenek foglalkozni a táncpedagógusok. A legügyesebbek és legkitartóbbak közül kerülnek ki idővel a nagy versenyek szereplői. A legrangosabb szlovákiai bajnokság megrendezési jogáért a szövetség minden alkalommal pályázatot hirdet. S ezúttal sem véletlenül lett Érsekújvár a győztes. A városban évek óta két neves táncklub is működik. A Keller Táncstúdió Tánccsoportcentrumát Gulis Róbert és Róžová Terézia, az Érsekújvári Csemadok/VMK Tánccsoportklubot a Tanka Gábor és Bodoki Linda páros képviseli majd a táncparketten. Mindkét táncospár a szlovákiai élmezőnybe tartozik, és több nagy nemzetközi versenyen is szerepeltek már.

Igazi látványosságot ígér az egésznapos rendezvény. Délelőtt tíz órakor a standart táncok első versenye nyitja a sort. Ebben a kategóriában előbb a junior korosztályú, majd az ifjúsági táncospárok mérik össze a tudásukat. Az elődöntők után 16 és 17 óra között kerül sor a kategóriadöntőkre. A tét nagy, mert a bajnoki cím elnyerése mellett a két első táncospár indul majd kategóriájában a világbajnokságon is. Az esti műsor 18 órakor kezdődik. Közös bemutatóval szerepelnek az Érsekújvár környéki tánciskolák legügyesebb párosai, többek között Nagykérről, Farkasdról, Nagysurányból és Negyedről. Ezután következik a rendezvény talán legizgalmasabb és legigényesebb része, a felnőtt Szlovák Bajnokság úgynevezett „tíztánc-versenye”. Az öt standard és öt latin-amerikai tánc kombinációjából álló versenyen körülbelül 25-30 táncospár részvételével számolnak. A döntőre 22 órakor kerül sor. A Szlovák Bajnokság győztes táncospárja képviseli majd Szlovákiát a társastáncok idei világbajnokságán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?