Szombat este is több érdekes program Kassán

Kassa |

<p><em>Európa Kulturális Fővárosából, Kassáról jelenti munkatársunk. </em>Egyelőre nincs túl nagy érdeklődés a kulturális programsorozat nyitóünnepségének rendezvényei iránt, igaz információink szerint reggel az akciókon szép számban jelentek meg érdeklődők.</p>

A programot több kávézóban beszélgetések, előadások tarkítják.

Taxisoktól úgy tudjuk, nincs különösebben nagy mozgás a vasúti pályaudvaron és a város repterén sem.

Viszonylag nagy az érdeklődés ugyanakkor a magyar vonatkozású rendezvények iránt. A Thália Színház Márai Stúdiójában 9:45-től és 11:30-tól a zene és a tánc találkozásáról szóló, 15 perces performanszot mutattak be, 10 órától pedig a Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült, Az ajtó című filmet vetítették, amelyet 19 órakor a P’andiciel művészeti csoportosulás divatperformansza, 20 órától pedig az 1974-ben alakult nyíregyházi Nap együttes koncertje követ majd.

Sokan megálltak Miskolc és környéke egyik bemutatkozó helyszínén is az Aupark üzletközpontban, ahol népzene szólt, fafaragók várták a látogatókat. 14 órakor ünnepélyesen átnevezték az eddigi Remény terét – ezentúl a nemrégiben elhunyt kassai szobrászművész, Mathé János nevét viselheti. Az ünnepségen részt vett az alkotó özvegye, Éva asszony is.

Valószínűleg nagyobb lesz az érdeklődés a délutáni és esti programok iránt, különösen az ígérkezik közönségcsalogatónak, hogy a 17 órától díszkivilágítást kap a Szent Erzsébet-székesegyház.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97064","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"342","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97065","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"320"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97066","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97067","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"320"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97068","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97069","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97070","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"249","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97071","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"249","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97072","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"381"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97073","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"320"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"97074","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?