Szlovákiai magyarokat is díjaztak a szlovák sajtófotósok versenyén

Pozsony |

<p>Két hazai magyar díjazottja is van a szlovákiai sajtófotósok idei versenyének. A hatodik alkalommal megrendezett Slovak Press Photo versenybe nevezett 229 alkotást öt tagú nemzetközi zsűri értékelte, és nyolc kategóriában osztottak díjakat (Aktualitások, Hétköznapok, Riport, Portré, Természet és környezetvédelem, Sport, Művészet, 25 év alatti fotósok). Minden kategórián belül a három legjobb önálló felvételt és a három legjobb fotósorozatot keresték.</p>

A kisgéresi Asszonyi Eszter művészet kategóriában első díjat kapott A szabadság szigete című fotójáért, amely a budapesti Sziget fesztiválon ábrázolja Péterfy Bori énekest, amint a közönség maga fölé emeli. A – lapunknak is dolgozó – dunaszerdahelyi Cséfalvay Á. András sorozata, amely a nagy port kavart Meztelen nők kiállításán készült, ugyanebben a kategóriában harmadik lett, Hétköznapok kategóriában pedig a zsűri dicséretben részesítette. 

A díjazott munkákból összeállított kiállítás a pozsonyi Óvárosháza kiállítótereiben tekinthető meg november 30-ig. A két magyar díjazottal lapunk hétfői számában foglalkozunk bővebben.

A győztes fotók megtekinthetők ITT.

(juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?