Szlovákiai Magyar Szép Irodalom 2009 - könyvbemutató lesz Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>A Szlovákiai Magyar írók Társasága minden érdeklődőt vár május 21-én 18 órakor a dunaszerhahelyi, Fő utcai Budapest Kávéházba a Szlovákiai Magyar Szép Irodalom 2009 című kötet bemuttaójára.</p>

A könyvet Csanda Gábor irodalomkritikus mutatja be. Az estet Nagy Erika, az írótársaság titkára vezeti.

Ez a vers- és prózaválogatás a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának megbízásából készült, tagjainak munkáiból, az elmúlt év lap- és folyóiratközlései alapján.  A kötetbe való bekerülés szempontjait a felkérő intézmény viszonylag behatárolt gyűjtőterülete és a megbízott összeállító viszonylag behatárolhatatlan ízlése szabta meg. Ebből a kedves olvasó akár valamiféle metonimikus viszonyt is feltételezhet a megbízó és a megbízott között, szűkítést és megkötést emettől emeddig. S bár ez a feltételezés elméletileg nem megcáfolható, itt és most olyan szerencsés helyzet teremtődött, teremtette a kötet szerzőinek itt és most, az ebben a könyvben felmutatott tavalyi produkciója, mely (helyzet és produkció) elfogultság nélkül páratlanul kiválónak tekinthető, s miért ne lehetnénk elfogultak: talán soha többé meg nem ismételhetőnek.

Az est második részének programja: a tavalyi könyvtermés értékelése. Az irodalomtudományt Csanda Gábor irodalomkritikus,  a lírát Vida Gergely költő, míg a prózát Keserű József értékeli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?