SZLEMbertelen jó mulatság a Gombaszögi Nyári Táborban

<p>Július 14-én megnyitja kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor, Felvidék legnagyobb szabadegyeteme. Az egyhetes rendezvényen 250 program várja az&nbsp;érdeklődőket. Napközben sok más egyéb mellett közéleti előadások és viták várják a táborozókat a Közbeszéd nagysátorban, az esti szórakozást koncertek teszik teljessé, a Gurigongo Symposium pedig a színházi előadások és akusztikus koncertek mellett sokak kedvencét, a slam poetryt is elhozza az érdeklődőknek.&nbsp;</p>

A slam poetry műfaj rajongói is elégedettek lehetnek, amennyiben ellátogatnak Gombaszögre. A vasárnap lesz a slam napja: a nagy Szlem só mellett Rapslamjammal és Szlemkalappal is készülnek a fellépők, ezen felül Laboda Robi és Kemény Zsófi könyvbemutatójára is beülhetnek a fesztiválozók. Akik pedig nem csak hallgatni szeretnék a szövegeket, hanem ki is próbálnák magukat, azokat az irányított workshop várja, és az open mic, ahol a műhelymunkán készült szövegek mellett saját slamjüket is előadhatják.  

A Gurigongo Symposium idén harmadszor társszervezője a Gombaszögi Nyári Tábornak. A kortárs előadói kultúra remekei a direkt erre a célra tervezett építményben, a SzalmaSzínházban tekinthetők meg. A szokatlan helyszínt ezúttal is a FÉF, a Fiatal Építészek Fóruma álmodta meg és valósította meg.

A gombaszögi slam idei vendégei:

- Laboda Robi – felvidéki slammer, az Országos Bajnokság 3. helyezettje. Idén jelent meg első kötete Túlzások címmel.

- Kemény Zsófi – magyarországi slammer, többszörös bajnok és különdíjas. Első regénye, az Én még sosem tavaly jelent meg.  

- Pion István – magyarországi slammer, több bajnokságon is eredményesen szerepelt, a Csion Slam Team tagja. 2013-ban jelent meg Atlasz bírja című kötete, mely az első magyar nyelvű, slam poetry szövegeket tartalmazó verseskötet.

- Csider István Csicsi – magyarországi slammer és rapper, több bajnokságon is eredményesen szerepelt. A Csion Slam Team tagja.  

- SzínészBob – polgári nevén Horváth Kristóf, magyarországi slammer. A  FO-CI slam poetry csapat tagja, országos slam poetry bajnok.

- Indi – polgári nevén Gábor Tamás, többek között kétszeres team slam országos bajnok. A Dreamtime Slam csapat tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?