Szivárványszínjátszók

Szepsi/Buzita. A szepsi kultúrházban ma kezdődik a Falusi Színjátszó Csoportok III. Országos Fesztiválja.

Szepsi/Buzita. A szepsi kultúrházban ma kezdődik a Falusi Színjátszó Csoportok III. Országos Fesztiválja. Némi túlzással azt mondhatjuk: a szórakoztató műfajokon belül a szivárvány minden színét kínálja a falusi színjátszók idei fesztiválja, hiszen esztrád, bohózat, népi játék, népszínmű, musical, paródia és folklórműsor is szerepel a rendezvény műsorán.

A fesztivált délután 18 órakor Zachariáš István polgármester és Kiss Péntek József, a Pódium Színházi Társaság elnöke nyitja meg, majd 18.30-kor egy Feydeau-bohózatot, az Aludj el!-t láthatják a nézők az örösi színjátszó csoport előadásában. 20 órakor a Csemadok csécsi hagyományőrző csoportja a Vidám sirató című népi játékkal mutatkozik be, 20.20-tól pedig a királyhelmeci Bodrogközi Színjátszó Csoport lép színpadra Rejtő Jenő Herkules bonbon című komédiájával.

Holnap szintén a szepsi kultúrház ad otthont a fesztiválnak, az első előadás (Borka Géza Gerde Tamás lánya című népszínműve a kálazi Csemadok Új Hajtás Színjátszó Csoport előadásában) délelőtt tízkor, az utolsó (a losonci Kármán József Színház vendégelőadása, a Csókos kabaré) este nyolckor kezdődik. A nap folyamán két lakszakállasi esztrádcsoport (a Trisztán és a Jácint) is látható egy-egy összeállítással; a Csemadok ebedi alapszervezetének színjátszói egy Rejtő-egyfelvonásossal, az Ötvenéves találkozóval érkeznek, a nánai színjátszó csoport Labiche Első vizit című bohózatát, a várhoszszúréti Gyöngyvirág Folklóregyüttes pedig Fonó-lakodalmas címmel egy népi játékot mutat be.

A Falusi Színjátszó Csoportok III. Országos Fesztiválja szombaton költözik át Buzitára, a helyi kultúrházba, ahol délután a balogfalai és felsőlánci Bóbika Színkör Nem kell más című esztrádműsorát, a Csemadok hodosi színjátszóinak előadásában a Petőfi szülei című színpadi játékot, a vezekényi Görbe Tükör Színjátszókörtől a Péntek esti görbe tükör című paródiát, valamint a bátorkeszi KESZInPAD előadásában a Hair című musicalt láthatja a közönség. A fesztivál 21 órakor ünnepélyes eredményhirdetéssel, majd fesztiválzáró bállal ér véget. (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?