Szakrális művészetek

Dunaszerdahely |

<p>A Kortárs Magyar Galériának otthont adó Vermes-villa ismét megnyitja kapuit a felvidéki és határon túli kortárs képzőművészek előtt.</p>

Nem csupán vendégül látja az alkotókat, hanem érdekes, tartalmas programokkal várja őket, név szerint Szalai Pált, Bardócz Lajost, Budahelyi Tibort, Dobó Biankát, Fűkő Bélát, Kőmíves Andort, Lukács József Jókát, Mayer Évát, Mózes Katalint, Seregi Józsefet, Turcsányi Antalt és Várnagy Ildikót.

A nyilvánosság részére is számos program kínálkozik: július 7-én, szerdán 15 órakor dr. Szabó Lilla művészettörténész mutatja be a Kortárs Magyar Galéria festészeti gyűjteményét – ezzel hivatalosan is kezdetét veszi az idei művésztelep. 18 órai kezdettel már Almási Róbert festőművész nyitja meg az Art Ma Galériában Prekop Miloš kiállítását.

Egy nappal később, 8-án szintén 18 órai kezdettel a Vermes-villában a Kortárs Magyar Galéria saját gyűjteményéből összeállított – „A nő” és a „Szakrális művészetek” témakörével foglalkozó – válogatást Almási Róbert festőművész méltatja. A kiállítások sokrétűségéről árulkodik, hogy grafikák, festmények, szobrok egyaránt láthatók lesznek. Immár hagyományosan ugyancsak kiállítás keretében tekinthetik meg a látogatók azokat az alkotásokat, amelyet a művésztelep résztvevői ajándékoznak a galériának. (ml)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?