Stones: leértékelve

Európai koncertkörútjának első állomásaként Németországba látogatott a Rolling Stones. A legendás brit zenekar fellépéssorozata azonban nem épp gördülékeny... A menedzsment mintegy harmincmillió eurós bevételt remélt a németországi kiruccanástól, ám a jelek szerint a kilenc fellépés közül mindössze kettő lesz teltházas. Az sem bizonyult túl jó reklámnak, hogy a Stones az egykor szélsőjobboldali elkötelezettségű német Böhse Onkelz együttest választotta hannoveri koncertje előzenekarául.

A június negyedikén a müncheni Olimpiai csarnokban adott koncertjével a Rolling Stones megkezdte idei európai turnéját. Új dalok nem szerepelnek a repertoárban, Mick Jagger és társai negyvenegy évnyi termésük legjavából adtak ízelítőt a tizenkétezer fős közönségnek.

A németországi koncertkörút nyitánya alkalmából jelentős árcsökkentésre határozták el magukat a jegyárusító irodák. Berlinben például – amelynek Olimpiai stadionjában június tizenötödikén lép fel az együttes –, az elővételi helyeken már fél áron vásárolhatók meg a belépők. A 80-120 euróba kerülő jegyek egyszerűen túl drágák voltak.

A német Focus Money értesülése szerint a kilenc németországi fellépés közül eddig csupán kettőre kelt el minden jegy. ĺgy már semmiképpen sem teljesülhet az a célkitűzés, hogy a németországi turné harmincmillió eurót hozzon a zenekar konyhájára.

Sokan felháborodtak azon, hogy a német Böhse Onkelz nevű együttes lesz a Rolling Stones augusztus nyolcadikai hannoveri koncertjének előzenekara. Az 1979-ben alakult csapat a nyolcvanas évek közepéig szélsőjobboldali tartalmú dalokat énekelt, később azonban elhatárolta magát ettől az irányzattól, „ifjúkori bűnbeesésnek” minősítve előző korszakát. Ennek ellenére az NDR2 rádióállomás nemrégiben bejelentette, hogy nem csap hírverést a Stones hannoveri fellépésének. A rádió közleménye szerint a vitatott német zenekar színre lépése „nem egyeztethető össze sem az NDR2 imázsával, sem annak zenei ízlésvilágával”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?