Sikeres volt a fesztivál

Dunaszerdahely. Ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztással ért véget szombaton a XXVII. Duna Menti Tavasz országos fesztivál. A fesztiválon az idén 9 bábcsoport és 13 gyermekszínjátszó csoport mérte össze tudását.

Dunaszerdahely. Ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztással ért véget szombaton a XXVII. Duna Menti Tavasz országos fesztivál. A fesztiválon az idén 9 bábcsoport és 13 gyermekszínjátszó csoport mérte össze tudását. A csoportok az ország minden szegletéből gondos szakmai válogatás és előkészítés után jutottak be a több regionális elődöntőt követően. A fesztivál szakmai színvonalával a fiatal művészek egész évben folyó felkészítésének eredményeként mindenki elégedett lehetett. A zsűri idén a bábos kategóriában a fődíjat a harkácsi alapiskola Pimpó bábcsoportjának ítélte oda, a csoport rendezői: Vezérné Gonda Klára és Dolinsky Irén. Nívódíjat kapott a párkányi Ady Endre Alapiskola Kuckó bábcsoportja, rendezőjük Himmler Zsófia, a felbári alapiskola Amadé László bábcsoportja, rendezőjük Csepi Zsuzsa, aki a Bábjátékos mesterdíjat is átvehette. Nívódíjas lett a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Manócska bábcsoportja, rendezőjük Mészáros Andrea és a kisudvarnoki alapiskola Kabóca bábcsoportja, melynek rendezője Makki Márta. A gyermekszínjátszók kategóriájában az idén nem osztott ki a zsűri fődíjat. Teljesítménye elismerésére nívódíjat kapott a tornaljai alapiskola és szülői szövetség Kincskeresők színjátszó csoportja, rendezőik Mészáros Piroska és Okos Zsuzsanna, a bélyi alapiskola Csicsergő színjátszó csoportja, rendezőik Szakszon Anna és Bortosné Ronkay Ágnes, valamint a dunaszerdahelyi VMK és a Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezetének Fókusz Gyermekszínpada, rendezőik Jarábik Gabriella és Takács Tímea.

A szervezők a közelmúltban elhunyt publicista, kritikus és színházi szakember Dusza István emlékére díjat alapítottak, amelyet elsőként a szímői Jedlik Ányos Alapiskola Hétszínvirág bábcsoportja vehetett át. A zsűri, a szervezők és az előkészítők abban is megegyeztek, hogy jövőre új kategóriával bővítik a Duna Menti Tavaszt, mégpedig a szerkesztett népi játék kategóriájával. Az új kategória bevezetésével szeretnének még több csoportot bekapcsolni a bábjátszó és gyermekszínjátszó mozgalomba. A XXVIII. Duna Menti Tavaszra tehát már most készülődhetnek a csapatok. (szasz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?